Denne bilen er helt unik 

 ... selv om den kanskje ikke ser slik ut. 

Etter hele 67 års produksjon, flesker Land Rover til med en helt unik utgave av sin Defender. Denne finnes det bare én eneste av.
Etter hele 67 års produksjon, flesker Land Rover til med en helt unik utgave av sin Defender. Denne finnes det bare én eneste av.

Den har blitt produsert sammenhengende i 67 år over samme lest. Nå er den inne i siste produksjonsår. 

Riktignok har utseendet forandret seg mye underveis, men den er fortsatt svært tro mot det opprinnelige konseptet.

Bilen vi snakker om er selvfølgelig Land Rover. En Defender er slik sett ikke noen veldig spesiell bil, selv om den er både et ikon og en klassiker..

Produksjonen av den opprinnelige Land Rover Series I begynte på det berømte Lode Lane-anlegget i 1947 i forkant av lanseringen på Amsterdam Motor Show 30. april 1948. Siden da har en anselig mengde  Land Rover Series I, II III og Defender  blitt produsert!

Les om vårt nylige besøk hos Land Rover her:

Mange morsomme, historiske detaljer

Allikevel er den sølvblanke bilen på bildene spesiell. Veldig spesiell til og med.
Dette er nemlig bil nummer 2.000.000 som ruller ut fra fabrikkanlegget i Solihull i England.

En slik begivenhet kan selvsagt ikke gå helt upåaktet hen. Det gjør den da heller ikke.
Denne bilen har nemlig fått en del spesielle oppdateringer og detaljer for å markere milepælen.

Blant annet har den fått et kart over Red Wharf Bay – hvor skissen til det som ble den første Land Roveren ble tegnet i sanden...

Den har også fått egne 2.000.000-emblemer, spesielle skinnseter, en logo som viser S90 HUE, som er det første registreringsnummeret som ble brukt på Land Rover og ikke minst en aluminiumsplakett med signaturen til alle som har jobbet med denne bilen.

Land Rover Discovery II: Proppfull av sjarm - og elendighet

Skal auksjoneres bort

Den unike Land Roveren skal vises på Goodwood Festival of Speed til helgen. En stor begivenhet, der Broom også vil være til stede.

På slutten av året skal bilen selges av det anerkjente auksjonshuset Bonhams, hvor alle inntektene av salget går til veldedighet. Prisen forventes å bli høy.

Men ikke fortvil om du har lyst på en Land Rover av aller siste produksjonsårgang. Land Rover har allerede lansert en annen jubileumsmodell som også byr på noen eksklusive detaljer av billegenden.

Les vår test av Land Rover Defender her: 

Etterfølger i 2018

En etterfølger til dagens Land Rover Defender ryktes å komme i 2018. Hvordan den blir vet ingen, eller i alle fall svært få enda. Men det forventes at det vises en konseptbil tidlig neste år, som vil lette litt på det sløret.

Så gjenstår det å se om neste generasjon makter å fylle så store sko som 67 års produksjon og 2 millioner eksemplarer - av det som må kalles en nisjebil i all sin enkelhet og genialitet.

Lyst på litt mer komfort? Les vår test av Range Rover her: