MEKTIG: Her er Jay-Z på en fest i Beverly Hills tidligere i år. FOTO: Evan Agostini/Invision/AP
MEKTIG: Her er Jay-Z på en fest i Beverly Hills tidligere i år. FOTO: Evan Agostini/Invision/AP

Jay-Z vinker farvel til norsk toppsjef

Norske Peter Tonstad er den andre toppsjefen i den Jay-Z-kontrollerte strømmetjenesten Tidal som må gå de siste drøye tre månedene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

43 år gamle Tonstad har vært administrerende direktør i Aspiro, selskapet som eier både Tidal og Wimp, siden 17. april. Selskapet kontrolleres av rapperen Jay-Z og en rekke andre av musikkens superstjerner. Siden han overtok, har Jay-Z byttet ut to toppsjefer og to direktører, i tillegg til hele styret i Aspiro, skriver Dagens Næringsliv.

– Det eneste jeg kan bekrefte er at jeg har fratrådt, sier Tonstad til avisen.

17. april overtok Tonstad som toppsjef i Aspiro etter Andy Chen. Tonstad hadde også styrt selskapet i et drøyt år fra desember 2012 til januar 2014. 20. april ble hele styret byttet ut. I mai måtte både markedsføringsdirektør Are Thu og produktdirektør Ervin Draganovic gå, skriver avisen.

Tidal er en norsk-svensk strømmetjeneste som i vår ble kjøpt opp av Project Panther Bidco for 464 millioner svenske kroner. Dette selskapet kontrolleres av blant andre Jay-Z. Tidal er en relansering av Wimp-navnet, som nå er i ferd med å fases ut. Selskapet har om lag 120 ansatte, med hovedkontor i Oslo og New York. (©NTB)