Godset pyntet på fin hjemmeform – Tromsø hjem med nytt bortetap

Drammen (NTB): Tromsø burde tatt med poeng nordover, men var uten sting i angrepet i søndagens 1-2-tap mot Strømsgodset.

Strømsgodset 2-1 Tromsø

Steinar Nilsens lag sliter på bortebane. 1-1-5 er TILs svake fasit på reise. For Strømsgodset derimot fortsetter den fine trenden hjemme. SIF er uten hjemmetap (4-2-0) hittil i årets eliteserie.

De tre poengene mot Tromsø var dog av det heldige slaget. Marvin Ogunjimi headet vakkert inn 1-0 allerede etter fire minutter. Belgieren scoret sitt første seriemål for sesongen etter å ha blitt servert et lekkert innlegg fra Lars Vilsvik.

Etter en frisk åpning fra hjemmelaget falt tempoet voldsomt på Marienlyst. Tromsø kom gradvis mer og mer inn i kampen, men utnyttet ikke et temposvakt Godset-spill. Gjestene kom til flere halvsjanser, men manglet den nådeløse evnen laget må vise om plassen i eliteserien skal reddes. Magnus Andersen var nær 1-1 ved et mektig volleyskudd minuttet før pause, men SIF slapp unna takket være en god redning fra Espen Bugge Pettersen.

Tromsø fortsatte å ha mye ball etter sidebyttet, men verken Ondrej Ondrasek, Morten Moldskred eller Simen Wangberg maktet å score. TIL ble straffet da Iver Fossum fant Vilsvik på full fart inn i sekstenmeteren etter 67 minutter. Iskaldt løftet den gode høyrebacken ballen forbi TIL-keeper Pål Vestly Heigre.

Da forsvant mye av futten i bortelaget. Bare minutter etter 2-0 var innbytter Nana nær å øke til 3-0, men skuddet gikk i stolpen. En siste sluttspurt ga ikke TIL poeng, selv om innbytter Mikael Norø Ingebrigtsen utnyttet svakt forsvarsspill og scoret via Ondrasek fra 15 meter to minutter før slutt. (©NTB)