Tok rennefart og sparket motstanderen i ryggen – fikk bare gult kort

– Dette er farlig og hører ikke hjemme på en fotballbane.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Haugesund 1-1 Mjøndalen

Christian Gytkjær trengte bare seks minutter på å sende Haugesund i føringen, men det holdt ikke til seier. 

Med 25 minutter igjen av kampen utlignet Morten Sundli for Mjøndalen, før lagkamerat Stian Semb Aasmundsen fikk sitt andre gule kort for dagen og ble utvist.

Det var likevel Haugesund-spiller Dusan Cvetinovic som skulle bli det store samtaleemnet. Han burde nemlig også, ifølge TV 2s eksperter, vært utvist, i det som etterhvert ble en nokså amper og hard fotballkamp. 

Dommer tok ikke selvkritikk

– Oi, det var såpass ja. Det var enda styggere enn jeg trodde, sa Mjøndalen-trener Vegard Hansen etter å ha sett situasjonen i reprise.

– Det er to ting jeg stadig vekk sliter med å forstå. Damers humørsvingninger når de har menstruasjon og det at folk går inn i dueller på den måten, sa Mjøndalen spiller Mads Hansen til TV 2 etter kampen. Han mente likevel det var greit nok å gi gult kort.

Dommer Trond Ivar Døvle ville ikke innrømme at han hadde gjort feil, og pekte på at intensiteten ikke var så høy. Han ville i stedet se situasjonen på ny med dommerteamet før han ga en uttalelse rundt situasjonen.

Ekspertene krystallklare

Mjøndalen-spiss Alagie Sosseh hadde ved flere anledninger vært i tøffe dueller med Haugesunds stopperpar, og ti minutter før pause ble det ordentlig stygt.

Etter å ha hoppet opp i en hodeduell, fikk Sosseh serberens knotter dypt plantet i ryggen. Cvetinovic kom inn i høy fart og ga i tillegg et ekstra fraspark.

– Det der er soleklart rødt kort. Det har ingenting på en fotballbane å gjøre, sa Kristoffer Ajer, som for anledningen var gjest i FotballXtra.

– Det er ingen tvil. Når du i tillegg gir en ekstra dytt... Dette er farlig, sukket en oppgitt Ole Martin Årst. 

Skylder på vinden

Stoppermakker Vegard Skjerve ville i pausen ikke si stort om situasjonen.

– Det så litt halvveis ut fra der jeg stod, så skal jeg ikke si så mye mer enn det, sa han i pausen - med et lurt smilt.

Heller ikke Cvetinovic ville si så mye, men han bedyret at det ikke var tilsiktet.

– Jeg pleier ofte å løfte kneet når jeg hopper opp i dueller. Vinden dro ballen mot venstre og han kom bakover, så jeg kom litt borti ham. Jeg synes det er gult kort, sa Cvetinovic til TV 2.

Rødt eller det – det endte uansett 1-1 mellom Haugesund og Mjøndalen. Dermed maktet ingen av lagene å skaffe seg luke til bunnlagene.