Brann ydmyket og latterliggjort av serielederen på hjemmebane

Brann gikk på ett nytt pinlig tap i OBOS-ligaen da Sogndal rundspilte rødtrøyene! Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brann - Sogndal 0-4:

Serieleder Sogndal kom stinn av selvtillit til Bergen søndag kveld i anledningen toppoppgjøret mot Brann i OBOS-ligaen.

Der ble rødtrøyene fullstendig avkledd og ydmyket. Da dommeren blåste av kampen stod det hele 4-0 til gjestene etter tre scoringer av Kristian Fardal Opseth og en scoring av Mahatma Otoo.

Se sammendraget fra kampen øverst i saken! 

Etter kampen var det en veldig fornøyd Sogndal-trener Eirik Bakke.

– Det var på tide. Det lå litt til rette for det i dag. Vi har virket pigge hele uken. Så har vi spillere som er i god form og som står frem. Så vet vi at vi har gode spisser som kan score mål, sa Bakke til TV 2 etter kampen.

Pinlig start

Brann fikk en marerittstart på kampen. Allerede etter fire minutter burde gjestene ha tatt ledelsen. Teniste slo inn fra høyre i banen, og foran mål rakk Mahatma Otoo akkurat ikke å få tåen på ballen. En flott mulighet.

Minuttet senere kom likevel gjestenes ledermål. Et kjapt tatt frispark på vertenes halvdel sørget for at Sogndals Petter Strand kom rundt på høyresiden. Innlegget ble stusset mot mål av Otoo. Branns keeper Kenneth Udjus måtte gi retur og den plukket Kristian Fardal Opseth opp og headet ballen i mål. En sjokkstart!

Tolv minutter ut i kampen fikk Brann frispark i god posisjon. Marcus Pedersens skudd gikk like utenfor stolpen. En fin mulighet for vertene.

Men det skulle bli verre for Brann. Sogndal fikk klarert corneren Brann fikk etter 20. minutters spill. Petter Strand så det enorme bakrommet bak Branns forsvar og slo gjennom Otoo. Spissen løp fra alt og alle og alene med Udjus satte han ballen kaldt og rolig til venstre for keeperen. En vakker kontring av gjestene!

Nytt sjokk

Sogndal kunne ledet enda mer til pause, men hverken Fardal Opseth eller Otoo maktet å score.

Ydmykelsen var ikke over for vertene. I innledningen av omgangen ble det ikke skapte de største sjansene, men så smalt det. Igjen.

Tretten minutter før slutt slo Strand inn et innlegg. Fardal Opseth kom først på ballen og volleyskuddet gikk rett i mål. En fantastisk scoring.

Tre minutter senere var samme mann frempå igjen og økte ledelsen til 4-0 for gjesten foran et sjokkert hjemmepublikum.

Slik startet lagene:
Brann: Kenneth Udjus, Amin Nouri, Fredrik Pallesen Knudsen, Azar Karadas, Erdin Demir, Vadim Demidov, Bismark Acosta, Fredrik Haugen, Kasper Skaanes, Marcus Pedersen, Erik Huseklepp
Sogndal: Stefan Hagerup, Taijo Teniste, Hannu Patronen, Christophe Psyché, Victor Eriksson Grodås, Lars Christian Kjemhus, Babacar Sarr, Rune Bolseth, Petter Strand, Kristian Fardal Opseth, Mahatma Otoo