SLAKTER SLADREBLAD: Artist Taylor Swift er ikke spesielt fornøyd med en artikkel i OK! Magazine, der de antyder at hun er gravid, i tillegg til at de titulerer henne som kjæreste og ekskjæreste til ymse menn. Her er hun fotografert ved en tidligere anledning. Foto: Ian West/Pa Photos
SLAKTER SLADREBLAD: Artist Taylor Swift er ikke spesielt fornøyd med en artikkel i OK! Magazine, der de antyder at hun er gravid, i tillegg til at de titulerer henne som kjæreste og ekskjæreste til ymse menn. Her er hun fotografert ved en tidligere anledning. Foto: Ian West/Pa Photos

Taylor Swift raser mot sladreblad

Den grammyvinnende millionartisten går til angrep etter Twitter-melding.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Taylor Swift (25) ga ut sitt første album i 2006. Siden den gang har hun solgt mer enn 40 millioner album, hun har over 100 millioner nedlastinger av singler og hun har vunnet sju gjeve Grammy-priser.

Allikevel var det noe helt annet som var i fokus da sladrebladet OK! Magazine denne helgen publiserte en artikkel om superstjernen.

Til tross for store musikalske bragder, blir Swift i saken omtalt som både «Calvin Harris' angivelige kjæreste» og «ekskjæresten til Harry Styles». Og lite annet. 

Twitret om graviditeterklæring

I tillegg publiserte magasinet en Twitter-melding som ikke var rent lite lurete. 

– Sanger Taylor Swift har kommet med en 'graviditetserklæring', skrev de.

Problemet er bare at artisten slettes ikke annonserte egen graviditet, men graviditeten til to fans.

Swift: – Dette er grunnen til at vi trenger feminisme

Taylor Swift var ikke nådig da hun oppdaget Twitter-meldingen og saken. På sin egen Twitter-konto, som for øvrig har over 59,2 millioner følgere, går 25-åringen til angrep mot bladet.

– @OK_Magazine, denne misvisende overskriften og deres ordvalg når dere omtaler meg er grunnen til at vi trenger feminisme i 2015, skriver hun og legger ved et illustrasjonsbilde av oppgitt spekkhugger (!). 

Får støtte av fansen

På Twitter renner det inn med støtteerklæringer til artisten. 

– Hvordan er dette journalistikk? LOL. Dere hopper på hver eneste mulighet til å feilinformere og shame folk. Dere burde slutte i jobben, skriver én.

– En kvinne er ikke definert utifra hvem hun har datet, skriver en annen.

Emma Watson: – Dette må stoppe

Taylor Swift er ikke den eneste kvinnelige stjernen som går i bresjen for feminisme. 

Da Harry Potter-stjerne Emma Watson (25) ble utnevnt som kvinnerettighets-ambassadør for FN i fjor, talte hun engasjert om kvinners rettigheter. 

– Allerede som 14-åring ble jeg seksualisert av media. Som 15-åring opplevde jeg at venninner måtte slutte med sporten de elsket fordi de ikke ville se maskuline ut. Da jeg var 18 år opplevde jeg at guttene jeg kjente ikke klarte å uttrykke følelser, sa hun.

– De seks månedene jeg har hatt denne jobben, har det gått opp for meg at feminisme ofte blir brukt som synonym for mannehating. Om det er en ting jeg vet sikkert, så er det at dette må stoppe. Feminisme er troen på at menn og kvinner skal ha akkurat like muligheter og rettigheter, fortsatte 25-åringen.

Miley Cyrus: – Jeg er en av de største feministene i verden

Også artist Miley Cyrus (22), kjent fra hits som «Wrecking Ball» definerer seg som feminist. Hun har dog et litt annet utgangspunkt enn kvinnene som tidligere er nevnt. 

– Jeg føler at jeg er en av de største feministene i verden fordi jeg forteller kvinner at de ikke skal være redde for noe, har hun tidligere uttalt.

– Guttene viser sine pupper på stranda. Hvorfor kan ikke gjøre det samme?