VIL HA SPILLETID: Bastian Schweinsteiger vil ha mer spilletid enn Bayern München kan tilby ham. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE
VIL HA SPILLETID: Bastian Schweinsteiger vil ha mer spilletid enn Bayern München kan tilby ham. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE

Fotballryktene:
– Schweinsteiger kan bli Manchester Uniteds neste signering

Og Manchester City og Chelsea kjemper om tidligere Arsenal-spiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ti små dager. Det er alt som står mellom oss og et vidåpent overgangsvindu.

Snart kommer vinden med overgangen og slår gardinene til siden og tar fokuset vårt frem til sesongstart i de store ligaene.

Liverpool har allerede vært flittig og sikret seg fire spillere før neste sesong.

Men toppklubbene skal også ha sitt, og ting kan skje ganske så kjapt.

Her kommer ukens siste samling med overgangsspekulasjoner.

Louis van Gaal kjenner Bastian Schweinsteiger godt fra tiden de hadde sammen i Bayern München. Nå kan de bli gjenforent på Old Trafford. Den tyske veteranen får mindre og mindre spilletid av Pep Guardiola. Forrige sesong ble det bare 15 kamper fra start i Bundesliga, og i fire av disse ble han tatt av banen. Med et år igjen av kontrakten sin på Allianz Arena, så er 30-åringen åpen for å flytte på seg. Nå skal van Gaal ha bedt Ed Woodward om å komme seg til Tyskland og få de nødvendige underskriftene, slik at Schweinsteiger blir Manchester United-spiller i god tid til sesongstart, skriver Daily Mirror.

Men han får neppe med seg lagkameraten Jerome Boateng. Forsvarsspilleren er blitt koblet til Manchester United den siste tiden, men kjæresten hans har gjort det helt klart at hun ikke blir med til Manchester, skriver Daily Star. Og det hjelper vel neppe at kjærestene til Nemanja Vidic og David de Gea åpent har fortalt om hvor nitrist byen er.

En spiller som allerede skal være klar for Manchester United er franskmannen Dayot Upamecano. 16-åringen har allerede fysikken til en mann, men blir nok neppe å se i startoppstillingen til Manchester United allerede kommende sesong. Ifølge Tutto Mercato Web betaler Manchester United 8,5 millioner kroner til Valenciennes for forsvarsspilleren.

Det er ikke enkelt å være selgende klubb når en spiller presser den opp i et hjørne. Cesc Fabregas gjorde det da han presset Arsenal til å selge ham til Barcelona. Ved å gjøre det helt klart at det bare var en eneste aktuell klubb, så sørget han for at Arsenal ikke kunne diktere pris, og Barcelona fikk ham under markedspris. Nå er det samme i ferd med å skje med Manchester United. David de Gea har tatt farvel med lagkameratene og forbereder seg på å bli Real Madrid-keeper. Med ett år igjen av kontrakten, er Manchester United satt i sjakk. Eneste mulighet for ikke å bli satt i matt er å komme frem til en avtale med Real Madrid. Det har vært spekulert i byttehandler og i overgangssummer på nærmere 400 millioner kroner. Men vel vitende om at de Gea blir Real Madrid-spiller før eller senere uansett, så kjekker spanjolene seg med et åpningsbud på 160 millioner kroner, og har ingen planer om å gå så veldig mye høyere, skriver Daily Mail.

Arsenal får ikke Schalke 04-kapteinen Benedikt Höwedes. 27-åringen bekrefter at The Gunners ville ha ham, men han har bestemt seg for å bli værende i Gelsenkirchen. – Jobben min her er ikke ferdig, sier han ifølge Metro.

Arsenal har ingen planer om å selge Jack Wilshere til Manchester City, selv om de lyseblå ønsker å gjøre midtbanespilleren til årets Arsenal-signering. Ifølge Daily Mirror har The Gunners lagt en ny femårskontrakt på bordet til 23-åringen – med kraftig lønnsøkning, for å sørge for at han blir værende. Men Daily Star skriver at Wilshere er bekymret for spilletiden i Arsenal, og vil vurdere en overgang til City, hvor han ser veien inn i startoppstillingen er mye enklere.

Manchester City har også sett seg ut den tidligere Arsenal-spilleren Alex Song som en kar som kan gjøre en god jobb på midtbanen deres. Kameruneren hadde en god sesong på lån til West Ham, men er likevel ikke ønsket tilbake i Barcelona. Han har to år igjen av kontrakten sin med katalanerne, som selger hvis de får en skapelig tilbud, skriver Sky Sports.

Men det er ikke bare Manchester City som vil ha Song. Chelsea skal allerede være i samtaler med Barcelona om en overgang for 27-åringen, skriver The Telegraph.

John Stones er av mange blitt omtalt som «den nye John Terry». Nå kan de få mer rett enn de har trodd. For ifølge Daily Express vurderer Jose Mourinho å legge såpass mye penger på bordet for forsvarsspilleren at Everton ikke har noe annet valg enn å selge 21-åringen.

En spiller som kanskje ikke var forventet å være på Chelseas ønskeliste er Tottenhams Moussa Dembele. 27-åringen fikk bare ti kamper fra start for Spurs forrige sesong, og da er det kanskje ikke så lett å se hvordan han kan forbedre Chelsea. Men det ser altså Mourinho, som vil hente ham til Stamford Bridge, skriver The Sun.

En mulig byttehandel mellom Chelsea og Atletico Madrid, hvor Toby Alderweireld gikk en vei og Filipe Luis den andre, ble nevnt lørdag. Men nå skriver The Times at Alderweireld er svært nær en overgang til en annen London-klubb. Det er Tottenham som nå seiler opp som den største favoritten til å sikre seg den belgiske forsvarsspilleren.

West Ham er på offensiven på overgangsmarkedet. Bookmakerne har nå stengt for spill på at Charlie Austin blir ny spiss på Boleyn Ground. Og det pleier å være en klar indikator på hva som blir det endelige utfallet av en overgangssak,skriver Daily Mirror.

En annen som kan være på vei til West Ham er Marseille-vingen Dimitri Payet. The Telegraph skriver at The Hammers har lagt inn et bud på drøyt 170 millioner kroner for den franske landslagsspilleren.

Liverpool synes Aston Villa priser Christian Benteke altfor høyt og er nå begynt å se seg om et andre og billigere spissalternativer. The Telegraph skriver at klubben nå vurderer Fernando Llorente fra Juventus eller Sevilla-spissen Carlos Bacca når de gjør et nytt forsøk på å finne en spiss som kan score tosifret antall mål på 38 kamper.

I fjor sommer var man overbevist om at man hadde funnet den mannen i Mario Balotelli. Men den italienske angriperen innfridde ikke helt forventningene. Men han scoret i det minste ett ligamål for de røde. Til tross for den sportslige nedturen på Anfield, har Balotelli fortsatt et stort navn sørover i Europa, og nå skriver Eurosport at Besiktas ønsker å hente 24-åringen til Tyrkia. 

Liverpool følger nøye med hva som skjer med den belgiske landslagsspilleren Dries Mertens. Kantspillerens agent Søren Lerby sier at klienten hans fort kan komme til å forlate Napoli etter at klubben ikke kvalifiserte seg for Champions League neste sesong. Tutto Mercato Web skriver at Liverpool ønsker seg Mertens som erstatter for Raheem Sterling, men dersom Champions League er kravet, så har klubben en i overkant stor utfordring.