SLITEN: Jason Day var tydelig sliten etter å ha gjennomført den tredje runden av US Open på imponerende vis.   Andrew Redington/Getty Images/AFP
SLITEN: Jason Day var tydelig sliten etter å ha gjennomført den tredje runden av US Open på imponerende vis. Andrew Redington/Getty Images/AFP

Trosset svimmelhet og tok ledelsen et døgn etter kollaps

Jason Day vurderte flere ganger å gi seg. Men leder nå US Open.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var dramatiske bilder da australske Jason Day kollapset på sitt siste hull på den andre runden av US Open på Chambers Bay.

Day hadde slitt med svimmelhet hele runden, og på vei mot den siste greenen falt han sammen. Han svimte ikke av, men måtte ha hjelp med å komme seg på beina igjen. Etter over ti minutter med legebehandling var han igjen klar.

Han klarte å ta seg sammen og fullføre runden.

Det ble senere konstatert at australieren har fått krystallsyken. 

Det er en ufarlig sykdom, men svært ubehagelig. Den kan føre til ekstrem svimmelhet og kvalme når hodet beveges i spesielle stillingen.

DRAMATIKK: Det var dramatiske scener da Jason Day kollapset på den andre runden. Her tilkaller caddie Colin Swatton lege. Foto: Harry How/Getty Images/AFP
DRAMATIKK: Det var dramatiske scener da Jason Day kollapset på den andre runden. Her tilkaller caddie Colin Swatton lege. Foto: Harry How/Getty Images/AFP

Til tross for sykdommen stilte Day til start på den tredje runden lørdag. 

Han så ikke bra ut da han slo ut på det første hullet. Han løftet aldri hodet for å se hvor ballen gikk etter slagene sine, da hodebevegelsen ville gitt ham et svimmelhetsanfall.

En periode lå han sju slag bak teten, og hans caddie Colin Swatton bekrefter at Day vurderte å gi seg.

– Det var tre ganger på de siste ni hullene som han nesten ga opp. Men han kjempet seg gjennom. Det var fantastisk, forteller han ifølge Daily Mail.

Etter hvert begynte han også å spille god golf. Han senket birdie etter birdie. Og da den tredje runden var over, var Day på toppen av leaderboardet sammen med Jordan Spieth, Dustin Johnson og Branden Grace.

– Jeg fikk det på avstand, men svimmelheten kom tilbake før utslaget på hull 13, og jeg skalv da jeg kom til hull 16. Da ønsket jeg bare å få det hele unnagjort, forteller Day.