Svenskene fortvilte etter tapet mot Tyskland. Nå er VM-drømmen over.    AFP PHOTO/NICHOLAS KAMM
Svenskene fortvilte etter tapet mot Tyskland. Nå er VM-drømmen over. AFP PHOTO/NICHOLAS KAMM

Sverige slått ut av VM

Tysklands stjernespisser Anja Mittag og Celia Sasic ble for mye å hanskes med for Sverige, som med tyskernes 4-1-seier tok farvel med VM og sannsynligvis også OL neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mittag scoret sitt femte mål i VM, før Sasic svarte med sitt fjerde og femte. Tyskerne var så overlegne som svenskene hadde grunn til å frykte, og Pia Sundhages lag reiser hjem uten å ha vunnet en kamp.

Først havnet svenskene i «dødens gruppe», så i «dødens åttedelsfinale», og tross voldsomme ambisjoner før VM maktet de ikke å løse den oppgaven.

Tidenes første åttedelsfinale i fotball-VM for kvinner ble avgjort med to mål i første omgang.

Emma Berglunds feilpasning i oppspillsfasen ga tyskerne åpningen de trengte da omgangen var vel halvspilt. Mittag brøt, raidet, spilte vegg med Sasic og skjøt fra 18 meter. Hedvig Lindahl i målet kastet seg i full lengde, men strakte seg forgjeves etter ballen som forsvant stolpe-inn i lengste hjørne.

2-0-målet kom på et litt billig straffespark 12 minutter senere. Ballen ble spilt inn til Mittag, som rutinert spilte den ut til siden og falt over Amanda Ilestedts bein på vei forbi henne. Sasic sendte Lindahl til det ene hjørnet og rullet ballen i det andre. (©NTB)