Verdensstjernene raser, men den makabre hundefestivalen går sin gang

Over tre millioner underskrifter ser ikke ut til å kunne redde hundene og kattene som slaktes i Kina.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Over tre millioner mennesker har undertegnet en underskriftskampanje for å stanse den årlige hundespisefestivalen i Yulin i Kina som går av stabelen søndag.

Både norske og internasjonale stjerner har engasjert seg, men det ser foreløpig ikke ut til å gjøre en forskjell for dyrene i den kinesiske byen.

Forretningen går nemlig som aldri før for kjøttselgerne, ifølge The Independent.

Metoden opprører 

Dyrevernorganisasjoner anslår at rundt 10.000 hunder blir slaktes for anledningen, men understreker at det kan dreie seg om langt flere. Skikken går ut på å spise hunde- og kattekjøtt, men spesielt metoden for hvordan dyrene drept vekker sinne og avsky både i Kina og ellers i verden. 

Noen av disse dyrene blir bortført fra eierne sine, mens andre blir plukket opp fra gatene. Noen er også avlet opp.

Slakteprosessene varierer, men ofte legges flere hunder i en balje med kokende vann til de dør.

– Jeg gråter

Både norske og internasjonale kjendiser har imidlertid rast mot festivalen på sosiale medier. 

Komiker Ricky Gervais, popstjernen Leona Lewis, skuespiller Ian Somerhalder og modell Gisele Bündchen er blant dem som oppfordrer folk til å protestere.

Her på hjemmebane har blant andre Jenny Skavlan og «Fotballfrue» Caroline Berg Eriksen engasjert seg.

– Jeg gråter når jeg skriver dette, og det er ingen overdrivelse, skriver Berg Eriksen på bloggen sin, når hun skal beskrive det som foregår i Yulin.

#stopyulin2015

– Jeg har et enormt hjerte for hunder. Familien min har alltid hatt hunder som en del av familien og når jeg ser bilder fra denne festivalen blir jeg sint og kvalm, sa Skavlan til TV 2 tidligere denne uken.

Men enn så lenge ser det ut til at festivalen går sin gang, skjønt mange dyrevernsaktivister er på plass for å forsøke å redde dyrene.

I tillegg til underskriftskampanjen bruker nå demonstranter fra hele verden emneknaggen #stopyulin2015 for å sette lys på den brutale feiringen.