Se hvordan fallskjermhopperen reddes når fallskjermen svikter

Dramatikk under fallskjermoppvisning i Storbritannia fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En fallskjermjeger fra det britiske forsvaret, korporal Mike French, unnslapp så vidt døden da fallskjermen hans sviktet under et show i Cumbria, fredag.

REDDET: Sikkerhetsmannskapet i havna fikk fallskjermhopperne opp av vannet innen to minutter. FOTO: Sky News.
REDDET: Sikkerhetsmannskapet i havna fikk fallskjermhopperne opp av vannet innen to minutter. FOTO: Sky News.

Skrekkslagne vitner

Han styrtet mot bakken med en fallskjerm som hang og slang. Skrekkslagne vitner så hvordan en annen soldat forsøkte å ta igjen kameraten i lufta. 

Fallskjermhopperne klarte å vikle seg sammen, slik at soldaten uten fallskjerm ble kontrollert ned. Allikevel så det svært dramatisk ut.

– Det var forferdelig å se dem kjempe. Spesielt da de krasjet sammen, før vi skjønte at det var meningen, skriver Sarah David på Facebook. 

– Det var en kvalmende følelse å se dem viklet fast sammen og falle ned så fort. Alle ble lettet når de landet i vannet og var uskadd, sier Melanie Ryden til Sky News.

– Hylles etter redningsmanøver

Mannen som reddet French var korporal Wayne Shorthouse. De to møtte Sky News etter oppstandelsen og forklarte hva som hadde skjedd. 

– Vi var på vei inn i formasjon. Da jeg kikket opp, så jeg med en gang at fallskjermen ikke var som den skulle, sier French. Da slo alle trenigstimene inn, og vi visste hva vi skulle gjøre sier French.

– Jeg får vel spandere en øl på deg, sier French til kameraten.

Se intervjuet med de to øverst i saken!