KLAR: Martin Samuelsen har signert for West Ham. Foto: West Ham
KLAR: Martin Samuelsen har signert for West Ham. Foto: West Ham

– Målet er å debutere i Premier League kommende sesong

Norsk 18-åring klar for Premier League-klubb.

(NTB/TV 2): Martin Samuelsen skrev fredag en toårskontrakt med Premier League-klubben West Ham. Kontrakten inneholder også en opsjon på to nye år.

Det bekrefter klubben på hjemmesiden.

– Jeg er veldig fornøyd med å ha skrevet under for West Ham. Det ser veldig bra ut, sier Samuelsen til Haugesunds Avis, som først omtalte saken.

18-åringen er forespeilet en plass på West Hams U21-lag kommende sesong, men har fått signaler fra klubben at det kan bli aktuelt å debutere allerede neste sesong. 

– Er målsettingen din å debutere i Premier League kommende sesong? 

– Ja, sier Samuelsen til TV 2.

I London-klubben skal spilleren være med en gruppe som vil trene med førstelaget.

– West Ham er en spennende klubb å utvikle seg i. Det er kortere vei til førstelaget der enn i Manchester City. De har tro på meg og manageren ser på reservelagskampene, forklarer 18-åringen til TV 2.

Samuelsen gikk fra Vard til Manchester City i 2010. Hans kontrakt med de lyseblå gikk ut etter forrige sesong. Nå drømmer han om spill i Premier League.

– Jeg skal spille mest sentralt i banen, spesielt offensiv midtbane. Jeg håper å kunne bidra med høyden og fysikken min. Jeg skal bidra med mål, fortsetter Samuelsen.

18-åringen valgte West Ham blant annet for å spille kamper. I London-klubben vil han få bedre oppfølgning enn det han fikk i Manchester City.

– Det er to forskjellige verdener. I West Ham har de bedre oppfølgning av enkeltspillere og tar mer hensyn til forskjellige behov. I Manchester City er nok nivået bedre, men de henter også spillere fra hele verden. Det viktigste for meg nå er å spille kamper. Det fikk jeg ikke på slutten i Manchester City, avslutter Samuelsen.

I vinter trente Samuelsen med Roma, Schalke 04 og West Ham.

Han hadde også kontraktstilbud fra Schalke, men valgte West Ham.

(©NTB/TV 2)