UNITED-AKTUELL: Sergio Ramos er ønsket som en del av overgangssummen dersom David de Gea går til Real Madrid.  (AP Photo/Ladyrene Perez, Cubadebate)
UNITED-AKTUELL: Sergio Ramos er ønsket som en del av overgangssummen dersom David de Gea går til Real Madrid.  (AP Photo/Ladyrene Perez, Cubadebate)

Fotballryktene:
– Manchester United vil ha Real Madrid-stjerne

Og Arsenal skal strø rundt seg med penger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er sommer og lørdag. Det kan vel knapt bli bedre.

For overgangsvinduet nærmer seg med stormskritt, og blåser opp om elleve små dager.

Da kan alle store og små hemmeligheter offentliggjøres og spillere kan flytte til sine nye klubber.

Men før den tid kan vi bare spekulere i hva som kommer til å skje, og her kommer dagens dose med fotballrykter.

Liverpool må gjøre noe for å skape ny optimisme på Merseyside. Gjennom hele 1990-tallet og begynnelsen av 2000-tallet kunne klubben leve på sin stolte historie. Men nå jakter klubben stort sett på spillere som ikke var født sist Liverpool vant ligaen. Da er det ikke like enkelt å selge seg inn som en av de største i England. Derfor kjemper ikke lenger de røde om de aller største navnene. Men når karer fra reservebenkene til storlagene blir tilgjengelig, da er Brendan Rodgers der. Og når nå Fichajes kan fortelle at Jese Rodriguez kan være på vei bort fra Real Madrid, så blir selvsagt Liverpool nevnt som en potensiell ny klubb for angriperen.

Da Liverpool la inn bud på Lille-midtstopperen Simon Kjær, så trodde de fleste at dansken ville ende opp på Anfield. For hele familien hans er svorne Liverpool-supportere, og det ville gitt ham evig legendestatus i Kjær-klanen dersom han tok på seg den røde trøyen. Blod er som kjent tykkere enn vann, men mot champagne kommer det til kort. – Liverpool ville ha meg, men jeg vil vinne mesterskap. Jeg vil vinne trofeer. Fenerbahces mål er store denne sesongen, og det la de godt frem for meg, sier han ifølge TalkSPORT.

En annen som har fanget Rodgers interesse er Newcastles midtbanespiller Moussa Sissoko. Ifølge TalkSPORT kan et bud på 210 millioner kroner være på vei nordover når som helst for den franske landslagsspilleren.

I nesten to år har Rodgers prøvd å bli kvitt Fabio Borini. Men uten å lykkes. Kravet om å beholde lønnen sin har skremt bort de klubbene som har vist interesse for ham. Men nå tyder det meste på at 24-åringen har innsett at dette er sommeren å flytte på seg. Nå går agenten hans Marco De Marchi til angrep på Liverpool for behandlingen Borini har fått, og forteller til Corriere dello Sport at det ikke er måte på hvor mange toppklubber som er interessert i den målsky angriperen. Avisen hevder at Fiorentina og Napoli er blant klubbene som viser interesse.

Er det noen som husker den ekte Arsene Wenger? Mannen som prutet på hver eneste overgangssum, og som trakk seg hvis summen ble for høy? Og som solgte alle stjerner som kunne gi store summer i kassen? Vel, den fyren er blitt bortført av et romskip og erstattet av en kloning, som ser helt lik ut, men som strør rundt seg med penger. Nå skriver The Sun at Wenger skal ha lagt 350 millioner kroner på bordet for den portugisiske jordfreseren William Carvalho. 23-åringen har vært på Arsenals og Manchester Uniteds ønskeliste i godt over et år, og det blir ingen stor overraskelse om han ender opp i Premier League i sommer. Arsenals bud trigger ikke utkjøpsklausulen i Carvalhos kontrakt. Men The Gunners skal ha lagt inn klausuler som gjør at summen vil komme opp i de magiske 450 millionene dersom Arsenal vinner et og annet trofe med portugiseren i klubben.

En annen midtbanespiller som kan ende opp på emiratet i Nord-London er Sven Bender. Jepp, du leste rett. Det er Sven og ikke Lars Bender. The Gunners har vært koblet til Bayer Leverkusen-spilleren Lars lenge. Men nå kan det vise seg at Wenger har lurt alle. For ifølge Bild er det tvillingbroren Sven som kan være på vei til Arsenal. Avisen skriver at 26-åringen ønsker seg bedre betingelser enn det han har i Borussia Dortmund, og skal ha vært i samtaler med Arsenal om hva han kan tjene der.

En som pleier å bli koblet til Arsenal er Lorenzo Insigne. Napoli-spilleren er støpt i samme form som brorparten av Arsenals spillere. Småvokst, teknisk og rask. Så når 24-åringen nå varsler samtaler med klubben sin, så er det jo naturlig å tro at Arsenal vil utvide sin allerede oversvømmede kontingent av offensive midtbanespillere. I hvert fall ifølge Metro.

Manchester United gir ikke opp håpet om å få noe mer enn bare penger igjen fra Real Madrid når David de Gea flytter hjem. Nå melder Fichajes, blant sine 284 daglige fotballrykter, at Louis van Gaal gjerne ser at Sergio Ramos blir en del av overgangssummen Real Madrid skal betale for Manchester United-keeperen.

Nicolas Otamendi trygler nå Valencia om å la ham få forlate klubben. Midtstopperen ønsker seg til Manchester United, og har lagt merke til at de røde djevlene ikke får førstevalget Mats Hummels. Og Otamendi har ikke noe imot å være andrevalg når det betyr en fet lønnssjekk på Old Trafford. Ifølge Daily Mirror så håper han Los Che vil fire på kravet om overgangssum. Til nå har spanjolene stått sterkt på at de vil ha utkjøpsklausulen i kontrakten på drøyt 430 millioner kroner.

Manchester City vil fortsatt ha Jack Wilshere dersom de ikke skulle klare å lokke Paul Pogba tilbake til Manchester fra Juventus. Daily Star skriver at de lyseblå vil teste Arsenals viljestyrke med et bud på nesten 500 millioner kroner for midtbanespilleren.

Det vil vel være en overdrivelse å påstå at Filipe Luis har vært en suksess etter overgangen fra Atletico Madrid til Chelsea. Men på Vicente Calderon stadion har han fortsatt en høy stjerne. Nå ønsker klubben å hente tilbake sin tidligere kaptein, og tilbyr å sende Toby Alderweireld motsatt vei dersom Chelsea vil forhandle. Alderweireld var en suksess på lån til Southampton, og vil gjerne bli værende i England, skriver The Telegraph.

I en verden der det sitter fotballspillere på tribunen av eget ønske fordi de heller vil beholde sine gode lønnsbetingelser enn å få spilletid, er det befriende med spillere som tenker motsatt. Den franske midtbanespilleren Adrien Rabiot er en av disse. Han bruker mamma som agent, og hun sier at 20-åringen vil ta et steg eller fem ned på karrierestigen for å komme til en klubb han vet han vil få spille mye. Og da er jo Tottenham midt i blinken, skriver The Times. En klubb som spiller litt i Europa om torsdagskveldene. Som på en god dag kan slå et topplag, men som kan spille fotball uten å frykte nedrykk.

Andros Townsend fikk ikke all verdens tillit av Mauricio Pochettino forrige sesong. Men biter seg fast i Englands landslagstropp. Skal han ha håp om å få være med til EM neste sommer, så innser 23-åringen at han må spille mer enn han fikk i Tottenham forrige sesong. Aston Villa har vært ivrig etter å hente kantspilleren. Men nå skriver Daily Mirror at også Swansea vil ha ham.