Serbia vant U20-VM

Nemanja Maksimovic ble den store helten da Serbia vant U20-VM i fotball med 2-1 i finalen mot Brasil lørdag.

MATCHVINNER: Nemanja Maksimovic ble den store helten da Serbia vant U20-VM. (AP Photo/David Rowland)

Etter en kontring kunne Maksimovic avgjøre finalen etter 118 minutters spill i Auckland.

Det sto 1-1 etter ordinær tid. Stanisa Mandic ga serberne ledelsen etter 70 minutter, men Brasil utlignet like etter ved Manchester United-talentet Andreas Pereira.

Det gikk mot straffespark da Maksimovic, litt mot spillets gang, kontret inn vinnermålet. Jugoslavia vant den samme turneringen i 1987, mens det var første gang Serbia gikk til topps som selvstendig nasjon.

Serbias vei til finalen har vært lang og vanskelig. I fire kamper måtte laget ha ekstraomganger eller straffespark for å ta seg videre.

Tidligere lørdag overrasket Mali med 3-1-seier i bronsekampen mot Senegal. To mektige langskudd fra Adama Traore la grunnlaget for Malis seier. Senegal spilte annenomgangen med ti mann etter rødt kort på Moussa Ba rett før pause. (©NTB)