Familien til massedrapsmannen: – Ord kan ikke beskrive sjokket

Dylann Roofs (21) familie bryter stillheten etter kirkemassakren i Charleston.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Før første gang siden siden kirkemassakren i Charleston, har familien til den siktede massedrapsmannen kommet med en uttalelse. 

Dylann Roof (21) ble fredag siktet og varetektsfengslet med en kausjon på en million dollar. Massakren kom som et sjokk på familien til den unge gjerningsmannen. I en skriftlig uttalelse sender de sin sympati og kondolanse til de berørte.

– Ord kan ikke beskrive vårt sjokk, sorg og vanntro over det som skjedde den kvelden. Vi er helt knust og triste etter det som skjedde. Vi tilbyr våre bønner i sympati med alle de som ble rammet av disse hendelsene, skriver Roof-familiens offentlig oppnevnte advokat. 

Snakket til gjerningsmannen

Fredag fikk de pårørende etter drapene anledning til å snakke med gjerningsmannen gjennom et glassvindu. Det ble en sterk seanse.

– Jeg vil aldri være i stand til å holde henne igjen, men jeg tilgir deg, sa datteren til Ethel Lanse.

BLE DREPT: Bildet viser de ni ofrene etter kirkemassakren. Foto: AP/Reuters/Privat
BLE DREPT: Bildet viser de ni ofrene etter kirkemassakren. Foto: AP/Reuters/Privat

– Og barmhjertighet med din sjel. Du såret meg. Du såret mange mennesker, men Gud tilgir deg, og jeg tilgir deg, fortsatte hun.

Også familien til Dylann Roof ble rørt av den sterke seansen.

– Våre tanker og bønner går til familiene og vennene til de som ble drept denne uken. Vi er alle blitt rørt av ordene fra ofrenes familier, som tilbyr Guds tilgivelse og kjærlighet i møte med en så fryktelig lidelse, skriver de i uttalelsen.

Satt med ofrene i en time

Ni mennesker mistet livet i kirkemassakren i Charleston. 

Roof har tilstått å ha begått drapene i den afroamerikanske kirken onsdag kveld. Motivet hans var at han ønsket å starte en rasekrig, ifølge politikilder.

Roof satt sammen med ofrene i en time, før han gikk til angrep. Trolig har han også bedt sammen med ofrene sine. Ifølge NBC News skal han ha sagt at han nesten trakk seg fra av drapsplanen etter at alle i kirken hadde vært så hyggelige mot ham.

Da han dro fram pistolen, skal en av gjestene ha sagt til Roof at han ikke trengte å gjøre det, og at det ikke var for sent til å snu. Men Roof skal ha svart med at han ikke hadde noe valg.

– Jo, jeg må. Dere voldtar kvinnene våre og tar over landet vårt, skal Roof har sagt i følge vitner. Dette melder The New York Times.

– Planla i måneder

21-åringen skal ha planlagt massakren i flere måneder, ifølge sin romkamerat Dalton Tyler. Det melder amerikanske ABC News

– Han var opptatt av segregering og sånt. Han sa han ville starte en borgerkrig. Han sa han kom til å gjøre noe sånt, og så begå selvmord, sier Tyler til kanalen.

Han forteller at han møtte massedrapsmannen gjennom en god venn. 

Festet mye

I følge bekjente av Roof, var gjerningsmannen svært glad i å feste, og huset hans var et sted folk ofte pleide å samles. 

– Han var var den som alltid pleide å ha med hasj til fester, sa kilden til Buzzfeed News.