Petter Stordalen: – Gunhild har en lang vei tilbake

Det var de små, vanlige tingene han savnet i den vanskelige tiden da kona var alvorlig syk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det jeg savnet… mange tror at livet mitt er hotellåpninger, og det er jo ikke det. Livet mitt er som alle andre liv, det er hverdager, men det er selve livet. Det jeg savnet var normalitet, kaffe på kontoret, løpeturen med Gunhild og bikkja rundt Bygdøy… jeg gledet meg til å komme tilbake til alle de vanlige tingene, til senga mi, sa Petter Stordalen da han gjestet God Sommer Norge fredag.

Fra november til januar var Gunhild innlagt på et sykehus i Utrecht i Nederland hvor hun mottok eksperimentell behandling for å få bukt med den livstruende sykdommen systemisk sklerodermi. Petter sto ved hennes side i den tunge tiden.

Gunhild er nå bedre og klarte å gjennomføre det som var hennes ambisjon, å åpne Eat-konferansen i Stockholm i mai. 

– Er dere tilbake nå til kaffe på kontoret og løpetur med bikkja?

– Jeg er tilbake til løpetur med bikkja. Gunhild har en lang vei tilbake. Hun har fått resatt computeren med control alt delete. Det er en lang vei tilbake. Det er samme maskinen, den har fått en ny start, så så langt har det gått veldig bra, sier Petter Stordalen.

– Har du fått et annet syn på livet?

– Nei. Det var det livet vi levde som vi drømte om å komme tilbake til, det var ikke noen annen drøm vi hadde. Jeg ville ikke hatt noe annet liv, men vi klarte å beholde mye bra i den perioden selv om det var en periode det holdt hardt.

Se intervjuet øverst i artikkelen.