One Direction-fansen har stått timesvis i kø

Stemningen utenfor Ullevaal Stadion er ellevill før guttene i One Direction inntar scenen fredag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det britiske boybandet One Direction er i Norge for å holde konsert, og kun få timer før Harry Styles (21), Niall Horan (21), Liam Payne (21) og Louis Tomlinson (23) skal showe på scenen, er stemningen utenfor Ullevaal Stadion intens.

Stadion har plass til 30.000 publikummere, og politiet utenfor anslår at ca 80 prosent av køen består av unge jenter. Publikum har ventet i flere timer på å slippe inn, og TV 2 får snakke med de tålmodige jentene Elise Skarra (17), Karoline Solum (17), Kristina Rølland (17) og Anine Bekkerly-Hermansen (17) som står helt foran.

– Vi har stått i kø siden kl 12, sier Karoline til TV 2.

Mye sitting

Jentene røper at det har blitt en del venting, og at det ikke har vært svært mye å finne på.

– Det har hovedsakelig gått i å sitte, og å løpe på toalettet i ny og ne, forteller de.

Jentegjengen ligger godt an til å få stå tett inntil scenen gutta skal opptre på, og vet akkurat hva de skal gjøre når dørene åpnes og publikum får slippe inn.

– Planen vår er å stå lengst framme, så vi skal løpe. Men ikke for fort, for da blir vi kastet ut, sier de fire venninnene enstemmig.

Dedikerte fans

One Direction ble dannet under den britiske talentkonkurransen X Factor i 2010. Etter konkurransen fortsatte bandet, og allerede fra første singel klarte de å toppe hitlistene. Siden har de fått en svært dedikert fanbase. Når TV 2 spør hva som er så spesielt med disse guttene, er svaret enkelt.

– De er våre forbilder, sier jentene. De er sikre på at guttene har reddet mange liv for unge jenter som ser opp til dem.

Jentene har store forventninger til konserten fredag kveld, og håper den blir minst like bra som tidligere konserter har vært.

– Vi har store forventninger, og både håper og tror det blir veldig bra.

Reist 11 timer med tog

Lenger bak i køen befinner også venninnene som bokstavelig har reist over land og strand for å se favorittbandet sitt. Jentene har tatt seg en tidlig sommerferie og kjørt tog fra Mosjøen til Oslo i 11 timer for å se One Direction.

– Er man fan, så er man fan, sånn er det bare, sier jentene til TV 2. 

Guttene selv har twitret at de gleder seg for å spille for de norske jentene:

Heldigvis har også Niall Horan blitt i form igjen og er klar for kveldens konsert. Han har nemlig tidligere twitret at han har vært syk de siste dagene.

Publikum har oppført seg pent

Til tross for store folkemengder har ungjentene utenfor Ullevaal Stadion fått mye skryt for å oppføre seg pent – det har ikke nærmet seg tilstandene som oppsto da Justin Bieber var i byen.

– De er veldig greie og følger rådene våre så vi er veldig fornøyde, sier sikkerhetssjef ved Ullevaal Stadion, Henning Kristiansen, til TV 2. 

Kristiansen innrømmer at de har måttet ta noen ekstra sikkerhetsgrep ettersom publikumet er så ungt som det er, og at han er storfornøyd med at publikumet har vært samarbeidsvillig.

Vi følger konserten låt for låt i vårt direktesenter!