INGEN GRUNN TIL Å SMILE: Det italienske paret endte i fengsel etter at de forsøkte å ta seg inn i flyet på rullebanen på Malta. Foto: Facebook.
INGEN GRUNN TIL Å SMILE: Det italienske paret endte i fengsel etter at de forsøkte å ta seg inn i flyet på rullebanen på Malta. Foto: Facebook.

Forsinket kjærestepar stormet ut på rullebanen for å stoppe flyet (!)

Enrica og Matteo ville gjøre alt for å komme frem til bursdagsfeiring i Italia. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det italienske kjæresteparet Enrica Apollonio (23) og Matteo Clementi (26) satt fast i trafikken på vei til flyplassen etter endt ferie på Malta. De skulle fly hjem med Ryanair, som er kjent for sine lave priser, men desto mer strenge regler. Da paret kom frem til flyplassen, hadde Ryanair stengt gaten. Flyet ville dra uten dem. 

Ville hjem på bursdagen 

Paret fortvilet.  Enrica hadde bursdag, og ønsket å komme seg hjem til Italia for familiefeiringen. De bestemte seg derfor for å gjøre alt de kunne for å komme med flyet. 

De to løp bort til gaten ved siden av, brøt opp døren og kom seg ned på rullebanen. Her vinket og veivet de til pilotene for å signalisere at de ville om bord i flyet. Motorene var i gang og flytrappen var fjernet. 

Men dessverre for italienerne slapp de ikke inn. I stedet ble de pågrepet av sikkerhetsvakter og fjernet fra stedet, skriver Times of Malta. 

En natt i fengsel 

I stedet for prosecco og tiramisu med «mama og papa» ble det overnatting i arresten på Enrica og Matteo.

Fredag møtte de i retten og innrømmet å ha tatt seg inn på avgrenset område uten tillattelse. 

 De kunne risikert opptil to års fengsel for lovbruddet, men slapp unna med en bot på 22.000 kroner. Retten understreker imidlertid at de ser svært alvorlig på denne formen for lovbrudd. 

I en uttalelse sier Malta International Airport at de to passasjerene tok seg gjennom en nødutgang og at de ikke kunne ha gjort mer for å bevare sikkerheten ved flyplassen.