SUKSESS: Den uoffisielle konkurransen mellom alle de norske klubblagene har vært en suksess i mange år. Foto: VIF Hockey.
SUKSESS: Den uoffisielle konkurransen mellom alle de norske klubblagene har vært en suksess i mange år. Foto: VIF Hockey.

Sponsor sikrer fremtiden til hockyens ironman

GET går inn med finansiering, og sparer Ishockeyforbundet for 100.000 kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stavanger (TV 2): Den store medieoppmerksomheten rundt at ishockeylandslaget ikke lenger får trene gratis på Olympiatoppen, har skapt ringvirkninger.

TV 2 fortalte tidligere fredag at Sats ELIXIA og Oslo Idrettssenter har tilbudt gratis sommertrening til landslagsspillerne, og at forbundet har inngått en avtale med førstnevnte.

Samtidig som OLT ikke lenger vil la spillerne trene gratis, vil de heller ikke ta på seg kostnadene for den årlige Ironman-konkurransen som har blitt arrangert mellom de norske klubblagene hver sommer.

Sparer forbundet for nærmere 100.000 kroner

Dermed ville det koste Ishockeyforbundet nærmere 100.000 å selv finansiere den uhøytidelige konkurransen. Nå kan TV 2 fortelle at også der har forbundet fått en utstrakt hånd.

– GET går inn med finansiering for arrangementet i år, og det er selvfølgelig veldig hyggelig. Jeg er naturligvis glad for å kunne spare penger, og få muligheten bruke de pengene på noe annet. Det har vært mange på banen som har ønsket å hjelpe oss, og det viser jo at det er noen der ute som setter pris på det vi har gjort, sier Sportssjef Petter Salsten til TV 2.

Direktør for samfunnskonktat i GET, Øyvind Husby, sier det var en enkel avgjørelse for selskapet.

– Vi har vært med og støttet norsk hockey i ti år, og vi er både hovedsponsor for GET-liagen og landslagene. Hockey representerer en trening- og prestasjonskultur vi mener det står stor respekt av, og da vi hørte at Ironman 2015 stod i fare var vi raske med å gå inn og sikre gjennomføringen, sier Husby.

I tillegg til å finansiere årets arrangement vil GET stille med et eget lag i konkurransen, bestående av ansatte i selskapet.

– Vi syns det er på tide hockeygutta får se litt av hva norsk næringsliv har å by på. Vi kommer til å stille med et toppet lag blant over 1000 ansatte, og legge oss i hardtrening så vi topper formen til august. Vi kommer til å gå inn med hjerte utenpå drakta og gi hockeygutta kamp til målstreken, sier han med et smil.

– Sikrer fremtiden

Landslagssjef Roy Johansen er veldig glad for at arrangementet han var med på å starte opp når virker å ha en lys fremtid.

– Dette vil jo sikre at Ironman kan fortsette. Det var en tøff start for konkurransen, men etterhvert som vi fikk med alle klubbene har det vært en stor suksess for hockeyen. Det har vært en arena der vi kunne samle alle lagene, og det har også vært vellykket også for OLT så vidt meg bekjent. Så det var overraskende at de valgte å ikke involvere seg, med den risikoen av at vi kunne måtte bli nødt til å avvikle konkurransen i fremtiden, sier han. 

Sats ELIXIA har inngått en avtale med ishockeyforbundet for å gi landslagsutøverne gratis sommertrening, som et alternativ til Olympiatoppen. Nå er de også i forhandlinger med forbundet om å overta arrangeringen av Iron Man-konkurransen.

– Vi er i dialog der vi ser på muligheten for at de står for konkurransen, istdenfor å arrangere den på Olympiatoppen. Det vil spare forbundet for en betydelig kostnad årlig, men klubbene vil selv dekke reiseutgifter etc. som tidligere, forteller organisasjonssjef Kristoffer Holm.

Sportssjefen håper også at denne avtalen vil komme de yngre til gode.

– Vi har behov for å arrangere mer enn Ironman, som for eksempel sanmlinger for yngre landslag. Vi har ikke base noe sted, selv om vi håper det skal komme på Sognsvann etterhvert. Men hvis vi kan lage en avtale med Sats ELIXIA som gjør at vi kan arrangere samlinger i hele landet er det kjempepositivt, understreker Salsten.