PÅGREPET: Dylann Roof (21) ble pågrepet torsdag, mistenkt for å ha drept ni personer i en kirke i Sør-Carolina i USA. Foto: REUTERS/Jason Miczek
PÅGREPET: Dylann Roof (21) ble pågrepet torsdag, mistenkt for å ha drept ni personer i en kirke i Sør-Carolina i USA. Foto: REUTERS/Jason Miczek

CNN: Dylann Roof tilstår kirkeskyting

Den 21 år gamle mannen sier han ønsket å starte en krig mellom raser.  

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

21 år gamle Dylann Roof tilstår å ha skutt og drept ni personer i en kirke i Charleston i USA, melder CNN.

Roof ble pågrepet torsdag kveld, i Shelby i Nord-Carolina. 

Ni mennesker ble drept i skytingen i den afroamerikanske kirken onsdag kveld.

Ville starte rasekrig

Ifølge CNN, har 21-åringen forklart til politiet at han ønsket å starte en «rasekrig». Myndigheter opplyser at skytingen trolig var hatmotivert.

Skytingen skjedde i en bibelgruppe i en historisk afro-amerikansk kirke i Charleston i Sør-Carolina, og Roof skal ha sittet der sammen med gruppen i minuttene før skytingen.

Her kan han ha bedt sammen med dem før skytingen begynte, skriver CNN.

Rasistisk

Ifølge NBC News skal Roof i det siste ha blitt mer og mer opptatt av svarte mennesker. Han skal ha blitt hørt si at svarte mennesker tar over verden, har en venn forklart.

I mars ble Roof pågrepet med narkotika, og en måned senere for å ha tatt seg inn på en annens eiendom. Han skal også ha stilt rare spørsmål til ansatte på et kjøpesenter, noe som vakte oppmerksomhet og tiltrakk seg sikkerhetsvakter.

Saken oppdateres.