Brann-treneren: – Det forundrer meg at Rosenborg har meninger om det

Lars Arne Nilsen reagerer på Kåre Ingebrigtsens utspill etter alkoholnekten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det vakte oppsikt i Fotball-Norge da det tidligere denne uken ble klart at Brann har pålagt spillerne sine alkoholforbud underveis i sesongen. Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen er blant aktørene som synes tiltaket til OBOS-liga-klubben er rart.

Ut mot RBK
– Vi i Rosenborg har aldri tenkt på det. Det er mulig de har hatt et problem med det i Bergen. Vi har ikke vært innpå den tanken. Det er drastisk, og det er veldig vanskelig å gjennomføre, sa Ingebrigtsen til TV 2 onsdag.

Utspillet provoserer Brann-trener Lars Arne Nilsen. Sotra-karen, som gjestet TV 2 Nyhetskanalen fredag, har ledet bergenserne til tre seirer av tre mulige siden han tok over klubben i slutten av mai. Nilsen er forundret over at Rosenborg-leiren kaster seg inn i debatten og mener at Tippeliga-lederen bør se seg selv litt i speilet.

– Det forundrer meg at de kommer på banen ti minutter etter at vi har et utspill som går på at vi skal lage en rå trenings- og toppidrettskultur i Bergen. Det forundrer meg at Rosenborg, med sin historie kort tilbake i tid, har meninger om det, sier Nilsen til TV 2.

For man skal ikke lenger enn et par år tilbake i tid før Rosenborg hadde problemer med spillere og alkohol. Danske Nicki Bille ble arrestert og kastet på glattcelle etter fyllebråk i Trondheim. Et år senere ble spissen pågrepet i København etter vold mot politiet. Rosenborg viste nåde og lot Bille Nielsen få være i klubben, men påla ham alkoholforbud.

– Toppidrett handler om forsaking. Rosenborg er per i dag ledende i Norge. De er fantastisk flinke på mange ting. Dersom du spoler tiden tilbake, så har de hatt sine episoder. Det kan hende at dersom de hadde hatt et restriktivt alkoholregime, så kunne de unngå de sakene. Det forundrer meg at det er de som går ut og mener sterkt om noe jeg mener er selvsagt dersom du skal drive toppidrett, sier Brann-treneren.

– Henger ikke sammen
Nilsen er samtidig klar på at det ikke er snakk om noen ukultur i Brann når det gjelder alkohol. Selv ser han på det som en fordel dersom Brann er den eneste klubben i Norge som ilegger spillerne forbud mot å drikke alkohol.

– Media slår det stort opp, og toppklubbene i Norge synes det er rart at vi snakker om alkohol. Det forundrer meg. Da er det ikke sikkert vi har kommet så langt når det gjelder fotball og toppidrett, sier Nilsen som slår fast.

– Alkohol og toppidrett henger ikke sammen i mitt hode.

Brann-spiller Erlend Hanstveit mener saken er hausset opp i media. Forsvareren er klar på at spillergruppen ikke har noen problemer med alkoholforbundet.

– Vi driver med toppidrett, så dette er helt greit for oss, sier Hanstveit til TV 2.

– Jeg er enig med Lars Arne i at det man holder på med i andre klubber kan en holde for seg selv. Hva folk gjør i andre klubber, det bryr vi oss egentlig ikke om.

Brann vei tilbake til Tippeligaen tar nok en tøff avstikker førstkommende søndag. Vestlands-rival Sogndal kommer på besøk på Brann-stadion i TV 2 Zebra-sendt toppkamp kl. 18.00.