ANGST: Blogger Sophie Elise Isaksen forteller at hun blant annet har angst for tomme doruller. Foto: Stella Pictures
ANGST: Blogger Sophie Elise Isaksen forteller at hun blant annet har angst for tomme doruller. Foto: Stella Pictures

Sophie Elise er livredd doruller og papir (!)

Sophie Elise (20) sine fobier er ikke helt som alle andre sine. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De fleste har vel en fobi av ett eller annet slag – enten det er at man er redd for edderkopper, høyder eller kanskje låste rom. 

Men bloggeren Sophie Elise (20) har noen fobier utenom de vanlige. På bloggen hennes skriver hun nemlig at hun er redd for blant annet tomme dorullhylser, pocketbøker og papir.

Redd for papir

Den unge jenta fra Harstad har gjort knallsuksess på bloggen sin, og er nærmest en ekspert på sosiale medier. Derfor er det nesten litt ironisk at Sophie Elise er redd for papir. 

«Ord kan ikke beskrive mitt hat mot enkle ark og papir. Om noen ber meg ta i et papir, a3, a4 eller a5, det spiller ingen rolle - jeg blir faktisk nervøs.»

Takler ikke pocketbøker

I tillegg til frykten for papir, dedikerer 20-åringen fra Harstad et avsnitt til om sitt forhold til pocketbøker. På bloggen skriver hun at hun absolutt ikke takler de.

«Jeg blir kvalm når jeg ser pocketbøker. Boken må være med hard perm. Jeg blir nervøs når jeg går forbi dem i hyllen» skriver hun.

Videre forteller hun at fobien ofte byr på utfordringer når hun vil lese en spesiell bok, men den kun finnes i pocketutgave.

«Da må jeg bare droppe lesingen», skriver hun.

Tomme doruller er heller ingen favoritt 

En annen ting hun trekker frem blant sine verste fobier, er doruller som er tomme for papir:

«Dette er noe jeg ikke klarer å se på. Om de står er det aller verst. Klarer ikke å ta i tomme doruller eller når det er lite papir igjen», skriver hun.

Men noe hun definivt ikke lider av er såkalt Vestiophobia. Dette er fobien du har ved frykt for klær.