Hjemmelaget is på pinne, for store og små

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Her er noen forslag, prøv deg frem og lag dine egne varianter. Det er enklere enn du tror!

Grønn is-glede, uten melk
1/2 slangeagurk
1 moden pære eller grønt eple
2 dl eplejuice
Saft av ½ lime
3 modne kiwi (uten skall)
Del alt unntatt kiwi i biter. Bruk en stavmikser og kjør til en glatt puré. Kiwi tilsettes tilslutt slik at de sorte frøene ikke blir knust. Frys ned i former.

Forskjellige typer hjemmelaget is, bruk fantasien! Foto: TV 2.
Forskjellige typer hjemmelaget is, bruk fantasien! Foto: TV 2.

"5 om dagen"-is, uten melk
3 dl grønnsaksjuice (gulrotjuice og div andre grønnsaker)
1 banan
2 ts sitron
Ev litt melis
Kjør grønnsakjuice og banan til en glatt tykk masse. Smak til med sitron og ev melis.
Frys ned i passende former.

Skogsbæris med yoghurt på 1-2-3, erstatt ev yoghurt med soya yoghurt
2 dl frosne skogsbær
3 dl iskald skogsbær-, blåbær-, eller vaniljeyoghurt
Saft av 1/2 sitron
Ev litt melis
Kjør sammen med en stavmikser. Smak til. Kan serveres straks eller fryses ned i former.

Vinner av ukens Instragram-bilde: Astrid Eng Johansen ”Astridkokk”
Kokos, lime og vaniljeis
1 dl vann
2 dl sukker
3 ss kokos
Frø fra 1/2 vaniljestang
Saft av 2 lime ½ -3/4 dl, pluss ev finrevet skall fr 1 lime
6 dl kokosmelk (ikke lettvarianten)
Kok opp vann, sukker, kokos og vaniljesukker. Når sukkeret har løst seg, sett kasserollen i iskaldt vann og avkjøl, sett ev litt i kjøleskapet etter avkjøling i vann.
Pisk inn 4 dl kokosmelk i den kalde sukkerlaken.
Frys ned i passende former.