Norske Mathias' (23) golfvideoer tar internett med storm

Se de utrolige triksene her!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange nordmenn tror nok at norsk golf kun handler om Suzann Pettersen.

Sannheten er en helt annen. For bak «Tutta» gror det nemlig meget godt.

En av dem som håper å sette sitt preg på golfverdenen de kommende årene er Mathias Lynne Schjølberg.

23-åringen fra Oslo GK er et balltalent utover de sjeldne, og benytter sin egen Instagram-konto aktivt for å vise fram noen «trick shots» av en annen verden.

Se de utrolige ferdighetene i videovinduet øverst på siden!

– Jeg øver egentlig veldig lite. Oppmerksomheten min handler 100 prosent om å bli en bedre golfspiller, ikke triksekonge. Det er viktig å leke litt rundt i blant også, men jeg trikser bare litt når jeg er ferdig med all annen trening, sier han til TV 2 Sporten.

Fredag ble noen av hans videoer plukket opp av selveste ESPN SportsCenter, og Schjølberg forteller at han tidligere også har hatt videoer både på CBS og NBC.

– Jeg synes det er moro at de tar av. Jeg tror det er fordi jeg gjør triks som jeg ikke vet om noen har sett før. Det er i hvert fall veldig få. Jeg prøver også å få et litt annet blikk på golfen generelt. Den har jo et veldig «firkantet» rykte, noe jeg tror er grunnen til lite interesse fra unge, spesielt i Norge, sier triksekongen.

Vil etablere seg på PGA-touren i løpet av åtte år
23-åringen fullførte nettopp en bachelor i Business Communication ved Arizona State University, og drar tilbake til Arizona til høsten for å ha best mulig trenings - og konkurransemuligheter. Unggutten har nemlig store ambisjoner.

– Planen er at jeg skal etablere meg på PGA-touren i løpet av åtte år. Jeg har laget en åtte-årsplan og skal ikke gi meg med det første. Golf er en idrett der mange blomstrer sent, så det er bare å være tålmodig.

– Hvordan vurderer du sjansene for at det skjer?

– Selv mener jeg at jeg har alle muligheter. Jeg har et fantastisk støtteapparat og treningsmuligheter, så det er bare opp til meg selv nå. Men det er jo dyrt, så det må jo finansieres. Jeg er på god vei, men jobber fortsatt med finansieringen. Når den er i orden kommer jeg ikke til å gi meg før jeg ikke klarer å gå lenger, forteller han.

I mellomtiden lover han å fortsette med triksingen og videoene.

– Jeg har jo alltid syntes det har vært gøy å eksperimentere litt med nye slag, og har gjort det siden jeg var ung. Jeg skal absolutt fortsette med dette, og har mange flere på lager, sier han.

PS! Dette er ikke første gang Schjølberg har havnet i medias søkelys. Under NM i fjor sommer klinte han til med hole-in-one på et par 4-hull. Les mer om den opplevelsen på Norsk Golfs hjemmesider her.

Allerede for nesten sju år siden ble det laget sak om ham på TV 2s hjemmesider. Den gang vant han en storturnering for juniorer i Florida.

Les også: Nordmann vant turnering som Tiger også har vunnet