KULTFIGURER: Sven Nordin (Nils), Arve Opsahl (Henry) og Nils Vogt (Karl) har oppnådd kultstatus med situasjonskomedien «Mot i brøstet». Foto: TV 2
KULTFIGURER: Sven Nordin (Nils), Arve Opsahl (Henry) og Nils Vogt (Karl) har oppnådd kultstatus med situasjonskomedien «Mot i brøstet». Foto: TV 2

Mot i brøstet-gjengen tilbake på TV 2 i sommer

– Jeg synes det er moro at serien har en slik stayerevne, sier Nils Vogt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mot i brøstet gjør comeback på TV 2 i sommer. Sesongene tre til åtte, altså de seks siste sesongene av komiserien fra 90-tallet, sendes mellom 22. juni til 14. august.

Kultserien blir å se for morgenfuglene. Serien sendes klokken 06.25 fra mandag til fredag.

Situasjonskomedien ble vist på TV 2 fra vinteren 1993 til senhøsten 1997. Mannen bak serien, Tore Ryen, fikk mye blest i media, ettersom handlingen var lagt til tre menn som bodde sammen. 

Ryen besluttet derfor etterhvert å skrive inn flere kvinnelige biroller.

Stayerevne

Nils Vogt var sentral i serien som rollefiguren Karl Reverud. Vogt synes det er moro at Mot i brøstet skal sendes på TV 2 i sommer.

– Jeg synes det er moro at serien har en sånn stayerevne, og at den ble så populær og traff et bredt publikum.  Det er artig at den fremdeles lever sitt liv på TV 2, sier han.

Mot i brøstet-fans

Nils Vogt (Karl), Arve Opsahl (Henry) og Sven Nordin (Nils) var de tre mest sentrale skuespillerne i serien. Fortsatt opplever Nils Vogt og Sven Nordin blest rundt serien når de møter fansen.

– Sven Nordin og jeg reiste sammen i høst, og vi fikk mange spørsmål om serien, og møtte mange fans som ser den daglig. Jeg har mange gode minner fra tiden vi spilte inn serien, men har på mange måter lagt rollen bak meg nå, avslutter Nils Vogt til TV 2.

«Mot i brøstet» sendes også på Sumo hele sommeren.