PÅGREPET: 21-åringen ble pågrepet torsdag formiddag. Foto: Ap / NTB scanpix
PÅGREPET: 21-åringen ble pågrepet torsdag formiddag. Foto: Ap / NTB scanpix

Dylann (21) ba trolig sammen med ofrene før han skjøt dem

Dylann Roof er mistenkt for å ha skutt og drept ni personer i en kirke i Charleston onsdag kveld. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En Snapchat-video filmet i kirken der ni personer ble skutt og drept onsdag kveld, viser angivelig den 21 år gamle mannen som sitter sammen med sine ofre. 

Skytingen skjedde i en bibelgruppe i en historisk afro-amerikansk kirke i Charleston i Sør-Carolina, og Dylann Roof skal ha sittet der sammen med gruppen i minuttene før skytingen. Her kan han ha bedt sammen med dem, skriver CNN.

Kort tid senere skjøt han ni personer. Åtte døde på stedet, en niende døde på sykehuset noe senere. Et barn som var til stede overlevde ved å spille død.

Gjenkjent

Etter skytingen forsvant den 21 år gamle gjerningsmannen. Politiet hadde noen ytre beskrivelser, men brukte hele natten på å finne ham. 

Politiet fant til slutt Roof etter tips fra blomsterbutikk-ansatte Debbie Dills, som så ham på vei til jobb. Hun kjente igjen bilen han satt i, og da hun så nærmere etter oppdaget hun at mannen som satt i bilen hadde samme frisyre som den drapsmistenkte. 

Hun ringte en venninne, som overbeviste henne om å ringe politiet. Samtidig fulgte Dills etter ham i bil. 

– Jeg satt i bilen og ba for menneskene fra kirken, sier Dills til lokalavisen Shelby Star. 

– Jeg var bare på rett sted til rett tid, legger hun til. 

Rasistisk

Ifølge NBC News skal Roof i det siste ha blitt mer og mer opptatt av svarte mennesker. Han skal ha blitt hørt si at svarte mennesker tar over verden, har en venn forklart.

I mars ble Roof pågrepet med narkotika, og en måned senere for å ha tatt seg inn på en annens eiendom. Han skal også ha stilt rare spørsmål til ansatte på et kjøpesenter, noe som vakte oppmerksomhet og tiltrakk seg sikkerhetsvakter. 

Roof ble pågrepet i Shelby i Nord-Carolina torsdag.