Sykler fra Trondheim til Oslo – uten bein (!)

– Noen ganger må man være litt gal, sier Nadia Schumacher (37).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når hjulene på tyske Nadia Schumachers sykkel begynner å trille fra Trondheim mot Oslo under Styrkeprøven, er en vanskeligere reise allerede gjennomført.

Se reportasje øverst i saken!

I 2007 ble livet hennes snudd fullstendig på hodet da hun skulle ta toget til Nürnberg for å besøke noen venner. Nadia havnet for nærme togskinnene, noe som resulterte i at hun ble truffet av toget.

Livet til den da 30 år gamle tyskeren ble snudd fullstendig på hodet - hun måtte amputere begge beina.

En lang periode med opptrening var i vente, men hun bestemte seg tidlig for hele tiden å sette seg nye mål. I 2011 startet hun med håndsykling, noe som gjorde at livet fikk en etterlengtet opptur. Åtte år etter ulykken har sykkelen blitt uunnværlig for den livsglade 37-åringen.

– Jeg visste jeg måtte gjøre noe, for jeg kunne ikke gi opp. Nå elsker jeg å håndsykle, og jeg gjør det gjerne flere timer daglig, sier Nadia.

Faktisk elsker hun det så mye at hun nå har tatt turen fra Tyskland, for å sykle de 545 kilometerne fra Trondheim til Oslo. Nadia håper å klare turen på 30 timer.

– Jeg er nervøs, men jeg håper jeg er sterk nok til å klare det. Det kan bli vanskelig å sykle så lenge uten søvn. Kanskje det er litt galskap, men noen ganger må man jo være litt gal.