TOK AV PÅ NETT: Til høyre ser du den originale valgplakaten. Til venstre slik den har sett ut den siste uka. FOTO: Radikale/Danneris
TOK AV PÅ NETT: Til høyre ser du den originale valgplakaten. Til venstre slik den har sett ut den siste uka. FOTO: Radikale/Danneris

En «snap» om Game of Thrones endret strategien til den danske politikeren

Sophie Danneris (28) gjorde som internett sa, og endret valgplakaten sin.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sophie Danneris er medlem av det danske partiet Radikale. Hun har av følgende grunn vekket hele internetts begeistring under valgkampen:

En person påpekte på sosiale medier at etternavnet til Danneris, minnet om dragemoren Daenerys Targaryen fra «Game of Thrones», og at hun burde være blond.

Denne observasjonen tok helt av på nettstedet Reddit, og da en av valgkampmedlemmene så dette, tente alle på ideen.

Følg valgsendingen direkte her

Danneris fikk endret valgplakaten sin til å spille på likheten, og hvis vi ser på Facebookprofilen hennes ser hun ut til å elske sitt nye image.

– Ikke alle valgplakater er like tradisjonelle. Det vitner min «Game of Thrones» plakat om. (...) Plakaten var et resultatet av massiv oppfordring av Game of Thrones fans og nå har min plakat hengt i lyktestolper i København en ukes tid. Det har gitt mange positive reaksjoner, og jeg liker godt at politikk kan være morsomt av og til, skriver hun på sin egen facebookside. 

Danneris stiller forøvrig til valg med mottoet: Stem personlig, stem sosial, stem Danneris. 

Det vil vise seg hvordan det går med Danneris, alias Daenerys, under torsdagens valg. Etter at halvparten av stemmene er telt opp, ser det ikke ut til at «Dragemoren» har hjulpet Danneris eller Radikale Venstre. Partiet ser ut til å få halvparten av mandatene de fikk ved valget i 2011.