SMELL: Tim Duncan er stadig sprek på parketten,  men har i det siste trøblet med økonomien. Her fra en kamp mot Oklahoma City Thunder i mars. Foto: AP Photo/Darren Abate.
SMELL: Tim Duncan er stadig sprek på parketten,  men har i det siste trøblet med økonomien. Her fra en kamp mot Oklahoma City Thunder i mars. Foto: AP Photo/Darren Abate.

NBA-stjerne lurt for 150 millioner kroner

– Det er mye penger, men det kommer ikke til å forandre livet mitt på noen måte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tim Duncan har spilt i NBA i 18 år og har i løpet av den tiden lagt seg opp en grei sum med penger. 

Ifølge Bloomberg har 39-åringen nå mistet en betydelig sum av sine reserver.

I overkant av 20 millioner amerikanske dollar, litt mer enn 150 millioner kroner, skal han nemlig ha mistet etter å ha blitt lurt av en rådgiver.

– Han begynte å bruke pengene mine
Duncan, som har spilt hele sin karriere for San Antonio Spurs, saksøkte i januar sin økonomiske rådgiver Charles Banks, og beskyldte Banks for å presse Duncan inn i investeringer som resulterte i store økonomiske tap. Ifølge Duncan skal Banks ha hatt sine egne motiver bak investeringene.

Dette skal ha foregått over en periode på åtte år, fra 2005 til 2013, og ble oppdaget etter en gjennomgang av Duncans økonomi i forbindelse med en skilsmisse.

– Jeg stolte på at noen skulle gjøre en jobb for meg, og de misbrukte min tillit og begynte å bruke pengene mine, sier Duncan, som i både 2002 og 2003 ble kåret til NBAs beste spiller.

Banks, på sin side, hevder at de økonomiske tapene skyldes misforståelser eller at Duncan var for utålmodig og trakk seg ut fra investeringer for tidlig. 

– Jeg vil at folk skal forstå at utsagnene til Banks er fullstendig feil, at han bare prøver å få seg selv til å se bra ut, og at han gjør det for å redde sitt eget rykte - selv om det ikke er noe der å redde.

Har tjent nesten to milliarder
Heldigvis for Duncan har han tjent godt i løpet av sin karriere - til tross for at han i flere år har tatt en lavere lønn enn han kunne for at Spurs skulle kunne bruke mest mulig penger på å bygge et best mulig lag.

– Jeg har heldigvis hatt en lang karriere og tjent gode penger. Dette tapet er stort, men det kommer på ingen måte til å forandre livet mitt, sier han.

Ifølge Bloomberg har Duncan mottatt rundt 1,7 milliarder kroner i lønn i løpet av sin lange karriere. Bare i fjor skal han ha hatt en lønn på rundt 80 millioner kroner.

Grunnen til at han nå snakker ut mot sin tidligere rådgiver i offentlighet, hevder han, er at han vil advare yngre kolleger mot å gjøre de samme feilene som ham selv.

– Jeg er en lojal type. Jeg er en mann av mitt ord, og jeg antok at andre folk også var det. Slik er ikke verden.