TV 2-reporteren trynet da statsministeren skulle stemme

– Vått gulv, og glatte sko. Det gikk som det måtte gå, forteller TV 2s Hilde Gran lattermildt fra Danmark. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag formiddag avga Danmarks statsminister Helle Thorning-Smith sin stemme ved Kildevældskolen på Østerbro i København. 

Både dansk og internasjonal presse var møtt fram i stemmelokalet, som var ganske lite og trangt. 

– Det går vilt for seg

Dansk TV 2 fulgte Thorning-Smith på direktesendt tv, og fra studio ble interessen fra utenlandsk presse kommentert. Og der, i kaoset, ramlet norsk TV 2s utenriksreporter Hilde Gran så lang hun var. Fra studio ble hendelsen kommentert slik: 

– Oiii! Det går vilt for seg. 

Følg den danske valgthrilleren direkte her fra klokken 19.30. 

Journalist Hilde Gran ler godt av fallet. 

– Det var et trangt lokale, så vi journalister måtte løpe for å komme fram til stemmeboksen, som var på andre siden av lokalet. Det var vått på gulvet, og jeg hadde glatte sko. Det gikk som det måtte gå, forteller hun.

I KØBENHAVN: Ole Enes Ebbesen og Hilde Gran. Foto: TV 2
I KØBENHAVN: Ole Enes Ebbesen og Hilde Gran. Foto: TV 2

Følg det danske valget på TV 2 Nyhetskanalen fra klokken 19.30.

Gran ante ikke at fallet var fanget på kamera. Ikke før hun skulle inn på dansk TV 2 sine nettsider for å se hva de skrev om valget. 

– Vi har ledd godt av klippet, forteller hun. 

Thrillervalg

Det er svært jevnt mellom blokkene når danskene holder valg torsdag.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt og Socialdemokraterne kjemper for å beholde regjeringsmakten, men de borgerlige med Venstre-leder Lars Løkke Rasmussen i spissen har ligget hårfint foran på de siste meningsmålingene.

Danske TV 2 publiserte tidlig torsdag morgen en måling som som gir den borgerlige blokken 50,9 prosent av stemmene og statsminister Thorning-Schmidts blokk 49,1.

– Trenger ikke frykte Danmark

Innvandringspolitikk har vært et viktig tema i den danske valgkampen. 

Mens det er bred politisk enighet om hvor mange syriske flyktninger Norge skal ta imot de neste årene, konkurrerer danske politikere om å love innstramming i en innvandringspolitikk som allerede er langt strengere enn den norske.

– Omverdenen trenger ikke å frykte at Danmark blir et mer lukket land hvis det kommer en borgerlig regjering, sa Løkke Rasmussen.

– Jeg ønsker et åpent Danmark. Men jeg ønsker også et Danmark som er effektivt lukket for dem som ikke vil det beste for Danmark, sier han.