Løkke Rasmussen til TV 2: – Jeg er klar for regjering

KØBENHAVN (TV 2): Opposisjonsleder Lars Løkke Rasmussen er ikke nervøs og kjemper for seier i Danmark til valglokalene stenger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Både Venstres Lars Løkke Rasmussen og statsminister Helle Thorning-Schmidt er ute og sanker stemmer torsdag.

På vei ut av valglokalet på Nyboder skole i København tar Løkke Rasmussen seg tid til en gruppeklem og selfies med ungdommer som har stemmerett tidligst ved neste valg.

Det danske valget blir en thriller. De siste ukene har det vært svært tett mellom blokkene og på målingen som dansk TV 2 publiserte torsdag morgen, leder de borgerlige knapt med 50,9 prosent av stemmene mot statsminister Thorning-Schmidts blokk som får 49,1 prosent.

Følg den danske valgthrilleren direkte her.

Løkke Rasmussen tar ikke seieren på forskudd, men antyder overfor TV 2 at han allerede har gjort seg noen tanker om hvem som skal sitte i regjeringen.

– Hvem er med i Løkkes nye regjering?

– Det får vi ta når den tid kommer.

– Har du begynt å legge kabal?

– Hehehe, jeg er godt forberedt til å kunne håndtere den situasjonen hvor det blir flertall for at vi skal ha ny regjering, men det er ikke sikkert vi får det. Det avgjør danskene. Jeg håper, sier Løkke Rasmussen til TV 2.

– Er du nervøs?

– Nei, det ligger ikke for meg å være nervøs. Jeg er helt rolig, sier 51-åringen og siterer den danske dikteren Piet Hein:

– Det finnes en ro, og den beror på at man er tro mot det man tror på, sier Løkke Rasmussen.