Christopher (30) og Martha (27) har sagt opp jobben og solgt alt, for å sykle verden rundt

Paret fra Mjøndalen har vært sammen i seks år før de legger ut på en fem år lang sykkeltur.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De har sagt opp jobben, leid ut boligen og solgt bil. Nå er Christopher Amigo (30) og Martha Schultz (27) klare for å sykle verden rundt på elsykkel.

Paret har vært kjærester i seks år, og planen er nå å være borte i hele fem år.

– Vi er eventyrlystne, og vi vil oppleve noe som alle drømmer om. Det er vanskelig å forklare noe mer. Men vi skal ta oss god tid til å se alt vi vil, forteller Christopher til God morgen Norge.

Solgt alt

Christopher og Martha bor i Mjøndalen hvor de fram til nå har hatt hus og bil og alt som hører med, men det var ikke nok for kjæresteparet.

– Det gir ikke den permanente gleden. Når vi er borte og virkelig lever, det er da vi har det bra, sier Martha.

Etter nøye vurdering fant de ut at det var de burde benytte sjansen, før de fikk barn. Og for å forevige prosjektet skal de blogge underveis. Det gir også familien hjemme en mulighet til å følge med på turen.

– Mor støtter oss hundre prosent. Hun hadde gjort det samme selv hvis hun var på vår alder, forteller Christopher.

GAVE FR A MAMMA: Men denne satellittsporingen kan familien hjemme se nøyaktig hvor Christopher og Martha befinner seg. Foto: TV 2.
GAVE FR A MAMMA: Men denne satellittsporingen kan familien hjemme se nøyaktig hvor Christopher og Martha befinner seg. Foto: TV 2.

Paret har bodd hos Christopher sin mor for å spare opp penger. Hun har også sponset dem med noe av utstyret. For det er ikke billig å være på tur så lenge.

– Vi har fått leid ut en leilighet som jeg eier, og den kommer til å gi oss litt penger. Vi tenker å bruke omtrent 5000 i måneden. Vi skal campe, lage vår egen mat, fiske og spare på mest mulig, sier Christopher. 

A4-mennesker

Mye av utstyret de skal ha med seg er klart allerede. Ett telt, to elsykler og 35 kg bagasje i hver sin henger er klargjort. Blant utstyret finner man blant annet en sammenleggbar dusj, et lite kjøkken, vannfilter og satelittsporing. Og selv om noen vil si at dette ikke er mye, vil paret ikke beskrive seg selv om friluftsmennesker som lever på minst mulig.

– Vi er vanlige A4-mennesker som de fleste, vi lever et vanlig liv, og er ikke supersporty. Men det er det som er morsomt, sier Martha.

Første etappe starter hjemme i Mjøndalen. De skal sykle til Sverige og langs hele kysten der, over til Danmark og ned til Tyskland. Videre skal de gjennom Belgia, Nederland og Frankrike. De skal også innom Spania og Portugal. Men det er når de kommer utenfor Europa at utfordringene melder seg.

– Når vi kommer til Tyrkia, Iran og videre, vil vi bli satt på prøve. Der blir det mye villmark og utstyret må da testes på forhånd. Blir noe ødelagt, er det jeg som må fikse det. Det kommer ikke noe helikopter og henter oss da, sier Christopher.