GJERNINGSMANNEN: Politiet i Charleston har gått ut med disse overvåkningsbildene av det de mener er gjerningsmannen. Foto: Politiet
GJERNINGSMANNEN: Politiet i Charleston har gått ut med disse overvåkningsbildene av det de mener er gjerningsmannen. Foto: Politiet

Etterlyser denne mannen etter at ni personer ble drept i kirke

Intens jakt etter gjerningsmannen som drepte ni personer Charleston i Sør-Carolina.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet meldte like før klokken syv norsk tid at ni personer er skutt og drept. Pastor og delstatssenator, Clementa Pinckney, er blant de døde.

Gjerningsmannen skal ha forlatt stedet i denne bilen. Foto: Politiet
Gjerningsmannen skal ha forlatt stedet i denne bilen. Foto: Politiet

Overvåkningsbilder av det politiet mener er gjerningsmannen er også gitt ut av politiet. De viser en ung mann med brunt hår, grå genser og svart bukse.

Ifølge politiet deltok han på kirkemøtet i en time før han begynte å skyte. Deretter forlot han stedet i en mørk personbil. 

– Tror det er hatkriminalitet

NBC melder at de ni ble drept under bibelstudier i kirken, som er en av de eldste afroamerikanske kirkene i USA. En person som befant seg inne i kirken er fortsatt i live, men alvorlig skadd. Åtte av de drepte ble funnet inne i kirken, mens en person døde på sykehuset.

– Jeg tror dette er hatkriminalitet, sier politisjef Greg Mullen på en pressekonferanse. 

– Gjerningsmannen er ekstremt farlig, og vi vil bruke alle tilgjengelige ressurser og all vår energi på å finne denne personen, fortsatte politisjefen. 

– Ser skikkelig ille ut der inne

Det ble også meldt om en bombetrussel i området, men denne ble senere avklart. Hendelsen skjedde ved 21-tiden lokal tid, melder Reuters. Dette tilsvarer klokken 03.00 norsk tid.

De drepte var samlet for å be da en våpendesperadoen gikk amok inne i kirken. Ifølge den lokale pastoren Thomas Dixon har øyenvitner fortalt at mannen begynte å skyte umiddelbart etter at han hadde gått inn i kirken. 

– Det er ille, det ser skikkelig ille ut der inne, sier Thomas Dixon til CNN.

Jakter gjerningsmann

Talsperson for politiet, Charles Francis, sier at politiet leter etter en gjerningsmann. Han beskrives som en hvit mann på rundt 21 år. Mannen skal ha smal kroppsbygning og har på seg en grå genser, blå dongeribukse og Timberland-støvler. Han beskrives også som glattbarbert. 

En ung mann ble først pågrepet av politiet i forbindelse med skytingen, men er senere løslatt. FBI er også koblet inn i saken. 

Den republikanske presidenkandidaten Jeb Bush er i Charleston torsdag, men har innstilt alle valgkampsaktiviteter som følge av skytingen, skriver Washington Post.