DEKK-KONGE: Tommy Sharif, her fra en tidligere anledning. Foto: TV 2
DEKK-KONGE: Tommy Sharif, her fra en tidligere anledning. Foto: TV 2

Vurderer å ta Sharifs biler og eiendeler

Hvis Tommy Sharif ikke betaler tilbake 7 millioner kroner innen en uke, vil bostyrer Christian Lundin vurderer å slå dekkmillionæren personlig konkurs.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Advokat Christian Lundin, som er bostyrer for Sharifs selskaper som ble slått konkurs i midten av mai, mener Sharif har tappet selskapene for totalt 7 millioner kroner.

Han varsler at han vurderer å slå Sharif personlig konkurs hvis han ikke betaler tilbake beløpet innen 23. juni.

Kan ta beslag

Grunnen til at kravet bobestyrer har sendt Sharif er på «kun» 7 millioner, er at dette er beløpet som er identifisert tatt ut og overført til Sharif personlig.

– Det er tatt høyde for at beløpet kan bli høyere, dersom det foreligger opplysninger om at han har overført mer til seg selv.

– Hva skjer dersom han ikke betaler innen fristen?

– Det kan være aktuelt å slå ham personlig konkurs, og så vil vi kunne ta utlegg i det han eier av for eksempel biler, eiendom eller kontanter, sier Lundin.

– Har tappet selskapene

– De ni konkursrammede selskapene er mer eller mindre tomme, her er det verken bankinnskudd, varelager eller driftstilbehør. Det er kun noen tusenlapper igjen på selskapenes bankkonti. Bildet jeg sitter igjen med er at Tommy Sharif bevisst har tappet selskapene over tid, og jeg har ikke fått noen god forklaring eller dokumentasjon på hva midlene er gått med til, sier Lundin til Dagens Næringsliv.

Sharifs forsvarer Sol Elden sier hun på det nåværende tidspunkt ikke kan kommentere konkrete detaljer i saken.

Tommy Sharif, eller Tasawer Sharif som han egentlig heter, er siktet for grov bounndragelse. Han erkjenner ikke straffskyld. Ifølge en kjennelse fra Romerike tingrett har Sharif overført vel 2,9 millioner kroner fra flere av selskapene sine til seg selv uten å varsle skattemyndighetene.

Sharif skal også ha overført 1.460.000 kroner fra sin egen til sønnens konto, som det deretter ble foretatt over 20 overføringer og større uttak fra. Økokrim frøs i slutten av april dette beløpet på sønnens konto. Skatt øst og kemneren i Skedsmo krever vel 1,3 millioner kroner i skatt av Sharif etter overføringene.

Også i desember i fjor ble Tommy Sharif begjært personlig konkurs, men den gang slapp han såvidt unna.

(©NTB/TV 2)