Hallik møkklei skattekrav: – Fra nå er det gratis adgang, gratis drinker og gratis sex

Lange køer av menn utenfor bordellet i Salzburg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hermann Mueller er innehaver av bordell og nattklubb «Pascha» i Salzburg. Han har sett seg lei på å være skatteyter, og har bestemt seg for å dele ut gratis sex til kundene sine i protest mot skattekravene.

Hermann «Pascha» Mueller sier han skal dele ut gratis sex med prostituerte til gjester gjennom sommeren. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger
Hermann «Pascha» Mueller sier han skal dele ut gratis sex med prostituerte til gjester gjennom sommeren. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger

Protest mot skattemyndighetene

– Først og fremst er dette en protest mot skattemyndighetene, sier Mueller til Reuters.

– Jeg lurer veldig på hvordan de skal skattlegge meg hvis jeg ikke har noen inntekter, sier han. 

Han nekter å betale skatt med umiddelbar virkning, og annonserte stort på hjemmesiden:«Gratis adgang! Gratis drinker! Gratis sex!»

Ikke overraskende strømmer menn til utestedet. Lokalaviser har publisert bilder av lange køer utenfor bordellet.

Betaler av egen lomme

Mueller sier han vil betale de prostituerte av egen lomme den neste måneden. Det skal dreie seg om 10.000 Euro, i følge lokalaviser. Det tilsvarer ca 90.000 kroner.

Mueller eier bordeller flere steder i Tyskland og Østerrike. Han har klaget høylytt over det han mener er straffeskatt og regulering av virksomheten sin i flere år.

Han hevder han har betalt fem millioner Euro i skatt bare i Salzburg de siste ti årene. De lokale skattemyndighetene kan ikke kommentere saken på grunn av taushetsplikt.