Jokkes (29) mamma har allerede begynt å planlegge begravelsen hans

Når Joakim Sommer (29) utfører et basehopp, flyr han i over 200 kilometer i timen. Én bevegelse kan skille mellom liv og død.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Selv om Joakims mor, Jorunn Larsen, er bekymret for sønnens liv, støtter hun ham i det han gjør. 

– Jeg er veldig stolt av ham. Egentlig er jeg misunnelig. Hadde jeg vært yngre, så skulle jeg gjort det samme, forteller hun til God sommer Norge.

Spesiell frihetsfølelse

Joakim – eller Jokke, som han kaller seg – har alltid hatt en lidenskap for høyder og å teste grenser.

– Han hang stort sett oppe i trærne da han var liten, han var nesten aldri på bakken, ler mamma Jorunn.

TIL Å BLI SVIMMEL AV: Heftige svev når Jokke er i aksjon! Foto: PRIVAT
TIL Å BLI SVIMMEL AV: Heftige svev når Jokke er i aksjon! Foto: PRIVAT

– Det er veldig mange barn som er overbeskyttet i dag. Jeg er glad for at jeg fikk ta de sjansene og pushe de grensene, sier Jokke.  

Basehoppingen gir ham en helt spesiell følelse.

– Det er akkurat slik man tror det er å fly. Det er en frihetsfølelse som er vanskelig å få på noen annen måte, forklarer han.

 To nær-døden-opplevelser

Når Jokke utfører et basehopp, flyr han alt fra én til ti meter over vegetasjon og fjellknauser.Til tross for erfaring og godt utstyr kan én feilaktig bevegelse få fatale konsekvenser. 

– Jeg har hatt to nær-døden-opplevelser. Disse er det veldig viktig å oppleve, for det er så fort gjort å tenke at det man driver med er trygt. Det kan brått snu, sier Jokke.

 Planlegger begravelsen

Jorunn er forberedt på at sønnens liv kan ende i ung alder.

– Jeg vet sånn grovt sett hvordan begravelsen hans skal være, noen av salmene og sånt. Han har allerede levd et mer spennende liv enn de fleste mennesker, og det er ille om det blir kort, men da har han i alle fall hatt et fantastisk liv, sier Jorunn.

– Jeg trenger ikke leve til jeg er 80 eller 90 år, så lenge jeg har fylt hver eneste dag med noe utrolig, avslutter Joakim.