PÅGREPET: Den tidligere bildekkmillionæren Tommy Sharif er pågrepet av politiet, siktet for grov unndragelse av egne konkursbo. Foto: Knut Falch / SCANPIX
PÅGREPET: Den tidligere bildekkmillionæren Tommy Sharif er pågrepet av politiet, siktet for grov unndragelse av egne konkursbo. Foto: Knut Falch / SCANPIX

Varsler stor-etterforskning mot Sharif etter flere tips

Politiet har fått flere tips fra publikum etter pågripelsen av den tidligere dekkmillionæren Tommy Sharif.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere bildekkonge Tommy Sharif og hans bror ble tirsdag pågrepet og siktet for grov unndragelse fra egne konkursbo

I en pressemelding onsdag, opplyser Romerike politidistrikt at siktelsen trolig blir starten på en omfattende etterforskning. 

– Politiet er i startfasen av det vi regner med blir en omfattende etterforskning i samarbeid med Skatt Øst. Vi vil videre avvente rapporter fra skatteetaten og bostyrer vedrørende bokettersyn og boinnberetninger, sier politiadvokat Charlotte Visdal Benneche i pressemeldingen.

– Etter gårsdagens oppslag har politiet mottatt flere tips fra publikum som vi følger opp, fortsetter Visdal Benneche.

Ransaket fire adresser

Politiet har foretatt ransaking på fire adresser i forbindelse med etterforskningen. 

– Dette er bopel til de siktede, et dekkverksted i Oslo, hos regnskapsfører og et lager på Nedre Romerike, heter det i pressemeldingen.

I forbindelse med disse aksjonene ble det tatt beslag i dokumenter, datautstyr og penger, opplyser politiet.

Dette beslaget vil etterforskere de nærmeste dagene jobbe sammen med Skatteetaten med å få oversikt over. Tirsdag opplyste politiet at det blant annet var funnet en stor sum penger. 

Erkjenner ikke straffskyld

Sharif erkjenner seg ikke skyldig i forholdene han er siktet for. 

– Sharif har i formiddag vært i avhør og bidrar etter beste evne ved å besvare de spørsmål som politiet har. Han erkjenner ikke straffeskyld, sier hans advokat Sol Elden til TV 2. 

Ifølge advokaten, har politiet ikke tatt stilling til om han skal fremstilles for varetektsfengsling enda. Politiet opplyser at dette vil bli avgjort iløpet av onsdag kveld. 

Pågrepet på dekksenteret

Sharif (39) startet med salg av dekk og felger fra foreldrenes garasje på Romerike, og ble mangemillionær med høy medieprofil. Samtlige av Sharifs ni selskaper er nå under konkursbehandling etter at Sharif selv har begjært oppbud.

Siktelsen har en strafferamme på seks års fengsel.

Saken oppdateres.