Kongen er død - lenge leve kongen

«King James» klarte ikke å stå i mot Golden State Warriors, men hvem det var som detroniserte LeBron James kom som en overraskelse på mange.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors 97-105:
Warriors er NBA-mestere etter å ha vunnet 4-2 i kamper

Golden State Warriors vant sin første tittel på 40 år da de nedsablet Cleveland Cavaliers i kamp seks av årets NBA-finaler.

Før finalene startet var den store duellen forventet at skulle bli mellom Warriors' Stephen Curry og Cavaliers' LeBron James.

NBAs mest prestisjefylte individuelle pris var det likevel André Iguodala som stakk av med. 

God Curry: Stephen Curry scoret 25 poeng for Golden State Warriors i den avgjørende finalen.
God Curry: Stephen Curry scoret 25 poeng for Golden State Warriors i den avgjørende finalen.

Overraskende MVP
Iguodala ble kåret til finalenes viktigste spiller, noe som ville vært sjokkerende før finalene startet.

Utmerkelsen kommer etter at Warriors-forwarden scoret 25 poeng i den avgjørende finalen.

Men mest av alt gikk nok finalens «MVP» til Iguodala på grunn av det fantastiske forsvaret han har spilt på LeBron James gjennom hele finaleserien. 

– Passende for vårt lag
At Iguodala får utmerkelsen er passende for dette Warriors-laget som gjennom hele sesongen har hatt som motto at «styrken ligger i antallet».

Iguodala har ikke startet en kamp for Warriors hele sesongen, før han startet kamp fire i finalen og var med å svinge momentet i favør Warriors. 

– Det er på mange måter passende at Iguodala vinner denne prisen for vårt lag. I hele sesongen har han taklet en mindre rolle på en fantastisk måte. Og i finalene har han vært helt fantastisk, sa trener Steve Kerr etter kampen.

Sluttskjørt Cavaliers
Cavaliers måtte klare seg uten to av sine største stjerner i mesteparten av finaleserien, Kevin Love skadet skulderen allerede i første runde av sluttspillet og Kyrie Irving fikk et brudd i kneskålen i første kamp av finalen.

I nattens avgjørende kamp virket både James og flere av lagkameratene utkjørt i andre halvdel da Warriors satte opp tempoet. 

Smith skapte spenning
Med tre trepoengere mot slutten av fjerde periode av JR. Smith klarte likevel hjemmelaget å skape noe spenning, men det holdt ikke.

Til slutt var det straffer fra Curry og Iguodala som avgjorde i favør Warriors. 

UT AV PAPPAS SKYGGE: Nå er ikke Stephen Curry «Dell's son» i mediene lenger.
UT AV PAPPAS SKYGGE: Nå er ikke Stephen Curry «Dell's son» i mediene lenger.

«King James» klarte ikke å levere
James hadde en relativt svak kamp for Cavaliers. Superstjernen endte riktignok med 32 poeng, 18 returer og 9 assists, men klarte ikke å levere i andre halvdel av kampen for sitt lag.

Med tapet har LeBron James nå kun to finaleseirer på seks forsøk, og det var en tydelig nedbrutt James som forsøkte å skjule sin store skuffelse mot slutten av kampen da han forsto at slaget var tapt. 

Hele laget sto frem
For Warriors var det Curry og Iguodala som var de to store spillerne, begge endte på 25 poeng. Men viktigst av alt var bidraget fra laget som helhet.

Da Cavaliers gjorde alt de kunne i fjerde periode for å komme tilbake i kampen sto også spillere som Harrison Barnes og Draymond Green frem med viktige poeng og returer. 

Dermed avslutter Warriors en 40 års mesterskapstørke på samme måte som de har opptrådt gjennom hele sesongen - som NBAs beste lag. 

Warriors har vunnet 83 av 103 kamper denne sesongen. Bare Michael Jordans Chicago Bulls-lag fra midten av 1990-tallet har vunnet flere kamper i løpet av en sesong.

I 1995/96 vant de 87 kamper. Sesongen etter ble det 84 seirer for Bulls.