STATOIL: Statoil kutter. Bildet er fra hovedkontoret på Forus i Stavanger. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
STATOIL: Statoil kutter. Bildet er fra hovedkontoret på Forus i Stavanger. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Statoil varsler ytterligere kutt fra 2017

Etter det varslede kuttet på om lag 2.000 ansatte innen 2016, planlegger Statoil ytterligere kutt fra 2017.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag bekreftet Statoil at mellom 1.100 og 1.500 fast ansatte samt 525 konsulenter skal fjernes innen utgangen av neste år. Dette er et anslag som bygger på de varslede effektiviseringstiltakene i andre runde av Statoils Step-program, som ble igangsatt i 2013.

I løpet av høsten i år skal Statoil se på flere sparetiltak i samarbeid med de tillitsvalgte. Dette arbeidet skal være ferdig til jul, og da blir det avklart nøyaktig hvor mange stillinger som skal kuttes, skriver Stavanger Aftenblad.

Statoils konserndirektør for drift, Anders Opedal, sier det dermed er en lang prosess konsernet nå er inne i. Når den nåværende runden er gjennomført, blir det ingen nye nedbemanningsrunder før i 2017, opplyser han.

– Den rammen vi har satt nå står seg ut 2016. Det kommer ingen nye tall i høst basert på annen aktivitet enn det vi har kommunisert nå. Det ligger godt fram i tid. Vi kommer til å jobbe med ulike tiltak, men det kommer ikke til å tas ut i en kunngjøring av nye jobbkutt, sier Opedal. (©NTB)