Alexander Rybak (29) skriver eventyr om mobbing

Artisten vet godt hva det vil si å være annerledes og å føle seg utenfor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alexander Rybak debuterer denne høsten som forfatter med barneboka «Trolle og den magiske fela».

Etter mange år som musiker vil han nå krydre karrieren litt ekstra med forfatterskap, i et univers blandet med musikk og eventyr.

– Jeg har alltid vært glad i å fortelle historier, helt siden jeg var liten. Når jeg skrev klassiske verk skulle alt ha en mening, hver melodi skulle ha betydning. Så det er veldig gøy å fortelle et helt eventyr, sier Rybak til TV 2. 

Startet karrieren med et eventyr

Alexander Rybaks karriere startet med et eventyr da han vant den internasjonale musikkonkurransen Melodi Grand Prix i 2009, med låta Fairytale.

– Det er gøy å ha en rød tråd på karrieren. Alt har med fele og eventyr å gjøre. Og jeg føler jeg er priviligert for jeg har et familiepublikum. Det er givende og er noe jeg føler er mer enn å havne på hit-lista eller bare lage en ny låt. Det har noe å si for neste generasjon, det er dødskult at barn begynner å spille fiolin på grunn av meg, sier han.

Følte seg annerledes

Eventyret til Rybak handler om å være annerledes og å føle seg utenfor. Det handler om et troll som er født uten hale, og hvilke prøvelser det fører til.

Rybak kjenner seg igjen i det å være annerledes. Foreldrene Natalie og Igor flyttet med sønnen til Norge fra gamle Sovjetunionen i 1990, og Alexander hadde problemer med å leke med andre barn.

– Jeg kjente alltid på det å være utenfor. Jeg merket at av og til passet jeg ikke inn i de lekene de andre barna lekte. Særlig de første årene da jeg ikke kunne norsk så godt, forteller Rybak og legger til slutt til;

– Jeg ville få med det i fortellingen, den sårheten man opplever når man er annerledes.