POPULÆR: Det var originaltegningen av denne stripen som ble solgt for 100.000 kroner. Stripen gjengis med tillatelse fra Pondus.
POPULÆR: Det var originaltegningen av denne stripen som ble solgt for 100.000 kroner. Stripen gjengis med tillatelse fra Pondus.

Tegneseriestripe solgt for guddommelig pris

Frode Øverli krevde «tøysepris», men originalstripen ble solgt likevel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Originaltegningen av Pondus-stripen om Gud, Jesus og Champions League-finalen i Istanbul i 2005 ble søndag solgt for 100.000 kroner, skriver Dagens Næringsliv

Stripen er utstilt på en tegneserieutstilling på Oscarsborg festning utenfor Drøbak. Pondus-skaper Frode Øverli hadde priset stripen så høyt at ingen ville kjøpe den.

– Det er litt uvirkelig, for jeg satte egentlig bare en tøysepris for å skremme vekk eventuelle kjøpere. Stripen var egentlig ikke til salgs, sier Øverli til avisen.

– At noen er såpass ivrige at de betaler 100.000, er hyggelig, men også litt skremmende. Jeg hadde egentlig tenkt å ha den på mitt eget kontor, men hvis noen er så gale at de betaler den prisen, så skal de få den, legger han til.

Også den aller første Pondus-stripen er utstilt, med en pris på 50.000 kroner. Denne prisen er også satt for at ingen skal kjøpe stripen, ifølge Øverli.