RIVAL: Mark Cavendish (innfelt) tror Alexander Kristoff blir hans største konkurrent under årets Tour de France.
RIVAL: Mark Cavendish (innfelt) tror Alexander Kristoff blir hans største konkurrent under årets Tour de France.

– Kristoff er min største konkurrent

Mark Cavendish trekker frem Alexander Kristoff som hans største utfordrer før årets Tour de France.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et intervju med Daily Express trekker spurtkanon Mark Cavendish frem Alexander Kristoff som hans tøffeste rival før årets Tour de France.

Nordmannen har så langt hatt en eventyrlig sesong, og står sammen med Peter Sagan, Marcel Kittel og Cavendish selv, blant favorittene til å sikre seg den grønne trøyen i årets ritt.

– Kristoff er antageligvis min største konkurrent akkurat nå, sier Cavendish.

– Jeg vet ikke hvor Kittel har vært. Ingen vet. Han sier selv han har hatt et virus. Jeg har hatt virus tre ganger, men har likevel kjørt ritt, fortsetter briten.

Peter Sagan har sikret seg den grønne poengtrøyen de tre siste årene og går igjen inn som storfavoritt, men på spørsmål om slovaken kan matche ham i spurter virker Etixx-Quick Step-rytteren nærmest fornærmet.

– Jeg har alltid slått ham overlegent. Han er ingen spurter. Han vinner den grønne trøyen fordi ingen andre går for de innlagte spurtene, sier Cavendish.

«Cav» forsvant ut av fjorårets Tour de France med et smell allerede på rittets første etappe. I år skal briten slå tilbake, og selv om han ikke ønsker å gå for innlagte spurter, tror briten selv han kan sitte igjen med den grønne trøyen i Paris.

– Du kan ikke starte Tour de France med å tenke på den grønne trøyen. Du må gå for etappeseirer, og vinner du mange nok vil den grønne trøyen komme fra det, sier Cavendish.

TV 2-ekspert Johan Kaggestad synes det er ydmykt av Cavendish å trekke frem Kristoff som hans største konkurrent.

– Det viser hvilken posisjon Kristoff har fått, sier Johan Kaggestad til TV 2.

Etter å ha studert årets løypeprofiler mener Kaggestad at nordmannen kan markere seg på flere etapper.

– Alexander Kristoff har åtte vinnersjanser i Tour de France 2015. Han kan vinne 2., 4., 5. , 6., 7., 13., 15. og 21, sier Kaggestad.

– Den 16. etappen har samme avslutning som da Thor og Edvald sikret dobbeltriumf i 2011, men den tror jeg blir for tøff for Kristoff, fortsetter han.

Kaggestad tror Kristoff har en reell mulighet for å vinne den grønne trøyen, men tror ikke det holder med å bare prestere på spurtetappene. Han trekker også frem Nacer Bouhanni som en outsider.

– Det blir et bikkjeslagsmål mellom Sagan, Cavendish, Alex og Bouhanni. Bouhanni imponerte meg i Critérium du Dauphiné, sier Kaggestad.

– Alex har en reell sjanse til å vinne, men må gå for en del innlagte spurter på etapper med tøffere avslutning, fortsetter han.

Mange har de siste årene ment at poengkonkurransen har vært tilrettelagt Peter Sagan. Det har arrangøren gjort noe med, og under årets ritt vil det være nye poengregler.

Det vil bli delt ut 50 poeng til førstemann over mållinjen på de flate etappene, mens andreplassen vil få 30 poeng. Tidligere var det 45 poeng til vinnerne, mens det ble gitt 35 til nummer to. Dermed vil spurterne få bedre betalt for hver etappeseier enn tidligere.

– Poengsystemet er endret, så det gir klart flere poeng å vinne etapper. Er du god til å vinne, blir det mange poeng i sekken, sier Kaggestad.

Tour de France starter i Utrecht i Nederland 7. juli. Alle etappene kan du se på TV 2.