Mazda har hatt stor suksess med sin CX-5. Nå har den fått en lillebror, nemlig CX-3.
Mazda har hatt stor suksess med sin CX-5. Nå har den fått en lillebror, nemlig CX-3.

Tøff nykommer kan være et smart kjøp

Bensin eller diesel? Og hva med 4x4?

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny. Jeg lurer veldig på å kjøpe meg en ny bil. Tenker da spesielt på Mazda CX-3. Den er jo veldig ny, men har du noen erfaring med den enda? Har Broom gjort noen tester? Hvordan er kvaliteten på Mazda generelt?

Sett litt på de ulike variantene av den, og skulle jeg kjøpe den ville jeg valgt Optimum utgaven. Men bensin eller diesel? Vil det lønne seg når den skal selges igjen å kjøpe den med automatgir? (Koster 20.000,- ekstra)Og evt. kjøpe med 4-hjulstrekk (ytterligere ca 40.000,- ekstra)

Har ikke noe ekstrembehov for noen av delene, annet enn at det er praktisk med 4wd og automatgir er behagelig :-) Håper på svar!  Mvh Kristian 

Benny svarer: 

Så klart du får svar! Det er for så vidt ikke noen fasit, for jeg, eller noen andre i Broom, har ikke kjørt bilen ennå. Men det blir ikke lenge til! Så dette blir mer mine tanker rundt kjøp av Mazda CX3.

Jeg så bilen i på Genève-utstillingen i mars og likte den godt.

For å ta det første spørsmålet først. Mazda-kvaliteten generelt er veldig god og med femårs nybil-garanti, får du et trygt og forutsigbart bilhold de neste årene. Det kan jeg love!

Smart også å velge en litt godt utstyrt utgave. Det er lettere å selge igjen, og hyggelig å ha mens man selv eier den.

Bare for noen år siden var det liksom et "must" med diesel. Det er det ikke lengre. På denne tror jeg nesten jeg hadde gått for en bensinmotor og automatgir. Men det er jo en smakssak også - så det kommer an på hva du liker best. 

Det er jo så mye snakk om kjøreforbud i byer med diesel etc. for tiden. På store biler er det "riktig" med diesel enda, men ikke nødvendigvis på denne.

Les vår test av ny Mazda 6 AWD her: 

Flere og flere med forhjulstrekk

Firehjulstrekk når du strengt tatt ikke har bruk for det? Tror jammen jeg hadde droppet det, og heller gått for skinninteriør/ anorama-glasstak etc. (om det kan leveres ...) 

Mazda CX-3 er lillebroren til kjempesuksessen CX-5 og likhetene er slående.
Mazda CX-3 er lillebroren til kjempesuksessen CX-5 og likhetene er slående.

Flere og flere slike crossovere selges kun med forhjulstrekk.Jeg tipper at salget her vil være omtrent 50/50 med 2wd og 4wd.

Ellers sier de som har kjørt bilen at den er velkjørende, med overraskende god innvendig plass, men at den har litt hjulstøy med 18-tommers hjul, typisk Mazda "sykdom", tenk litt over det før du blar opp flere tusen for feite hjul ...

Liker du design, biltypen og størrelsen, så tror jeg dette er mye bil for pengene og et fornuftig kjøp. Så jeg er ikke redd i det hele tatt for å anbefale kjøp av Mazdas nykommer!  Lykke til!

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: