Grillet snow crab av mesterkokk Sonja Lee på Villa Malla

Wenche kokkelerte med mesterkokk Sonja Lee ved strandkanten på Villa Malla, og da ble det snow crab og kreps på grillen!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Grillet snow crab med auberginepurè servert på grillet brød 

Oppskrift av Sonja Lee, Villa malla

Dette trenger du:

  •  6-8 stk snow crab klør, eller 2-3 store kongekrabbe klør, evt. 1-2 sjøkreps per person
  • salt 
  • sitron
  • tomat 
  • sorte oliven 
  • persille
  • olivenolje
  • grillet  brød 

Auberginpurè:

  • 1-2 aubergine
  • salt 
  • olivenolje
  • tahini (sesampure, kan kjøpes i asiatiske butikker)
  • 1-2 fedd hvitløk
  • sitron 
  • salt og pepper 
  • olivenolje 

Slik gjør du:

Begynn med auberginepurè.
Del aubergine i to.
Lag snitt i auberginekjøttet med en kniv, dryss på salt, litt olivenolje og grill med snittflaten ned.
Auberginekjøttet skal bli mørt, pass på at det ikke blir brent. 

SJØMAT PÅ GRILLEN:  Grillet snow crab med deilig tilbehør.  Foto: TV 2
SJØMAT PÅ GRILLEN:  Grillet snow crab med deilig tilbehør.  Foto: TV 2

Bruk en skje og ta ut det myke/møre auberginekjøttet, mos og smak til med med tahini, finhakket hvitløk, persille, salt, pepper, olivenolje og litt sitronsaft. 

Krabbeklør grilles i 2-3 min.
Bruk en saks og klipp opp skallet, ta så ut kjøttet.

Anrett som vist på bilde. 

 

VILLA MALLA: Hvem skulle tro at dette ligger i Oslofjorden?  Foto: TV 2
VILLA MALLA: Hvem skulle tro at dette ligger i Oslofjorden?  Foto: TV 2