ETTERTRAKTET: Roberto Firmino er ønsket av det meste av storklubber i Europa. REUTERS/Edison Vara
ETTERTRAKTET: Roberto Firmino er ønsket av det meste av storklubber i Europa. REUTERS/Edison Vara

Fotballryktene:
– Europas mest ettertraktede kan havne i Manchester United

Og Liverpool kaster seg inn i kampen om Barcelona-spiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er 15 små dager igjen til himmelen åpner seg og spekulasjoner kan bli til virkelighet.

Da kan bøttevis med spillere over hele Europa sette navnetrekket sitt på kontrakter med nye klubber.

Da vil det foregå menneskehandel over en lav sko i to måneder. Før det er et nytt halvår med spekulasjoner.

Nå går Silly Season over i høygir, og vi er med.

De som skal bruke mest penger er Manchester United. Som forrige sommer så handler det først og fremst om å bruke penger for Louis van Gaal, så får kvaliteten på det han kjøper komme i andre rekke. Memphis Depay er allerede på plass, men United-manageren er ikke ferdig med det. Han vil ha en spiss som scorer mål etter å ha slitt med Robin van Persie og Radamel Falcao forrige sesong. Ifølge Metro var Mario Mandzukic førstevalget, men kroaten ser Wolfsburg som et bedre alternativ enn de røde djevlene. Derfor skal van Gaal nå ha rettet blikket mot Juventus-spissen Alvaro Morata. Men spanjolen blir en dyr mann. Trener Massimiliano Allegri vil ikke la ham gå, og United må trolig ut med godt over 600 millioner kroner dersom de vil ha ham.

Van Gaal skal forsterke i andre enden av banen også. Og argentinske Nicolas Otamendi har fremstått som et soleklart førstevalg etter at Mats Hummels sa nei til å forlate Borussia Dortmund. Manchester United skal være enig med spilleren, men har ikke klart å komme til enighet med Valencia om en overgangssum. Nå skriver Fichajes at de har brutt forhandlingene og vil utløse utkjøpsklausulen i kontrakten hans. Denne er på 435 millioner kroner, og da kan ikke Valencia stoppe overgangen.

En annen som kan ende opp på Old Trafford er Roberto Firmino. Hoffenheim-spilleren er en av de mest ettertraktede spillerne i Europa i dette overgangsvinduet, og nå har agenten hans gått ut og sagt at han kommer til å flytte til England denne sommeren, skriver Bild. Og da er det Manchester United som fremstår som den største favoritten til å sikre seg brasilianeren. For mens konkurrentene flommer over av offensive midtbanespillere, har United bare Juan MataWayne RooneyAngel di MariaAshley YoungAdnan JanuzajMarouane FellainiAndreas Pereira og Depay som kan spille i denne posisjonen.

Du trodde Jackson Martinez var klar for AC Milan? Da må du tro om igjen. For nå har colombianeren avvist at han er klar for den italienske klubben. Ifølge Daily Express vil han bestemme seg i løpet av noen dager, og Arsenal er i aller høyeste grad med i frågan.

Det er en annen spiss som også kan ende opp i Arsenal, og det er Karim Benzema. El Confidencial hevder at Arsene Wenger har franskmannen som sitt førstevalg til å avlaste Olivier Giroud på topp neste sesong. Dersom Real Madrid har hellet med seg i sin jakt på Manchester Citys Sergio Agüero, så kan Benzema bli overflødig på Santiago Bernabeu.

Like sikkert som at 17. mai kommer 17. mai, så er det at Arsenal blir koblet til Julian Draxler i løpet av et overgangsvindu. Nå skriver Daily Star at The Gunners aldri har vært nærmere å sikre seg den unge tyskeren. For nå skal Draxler ha uttalt at det er tid for å prøve noe nytt, og gjerne England. Så spørs det om Schalke 04 er villig til å selge ham denne gangen.

Joe Gomez har vært en åpenbaring for Charlton denne sesongen. 18-åringen kan spille både høyreback og midtstopper, og spilte fast store deler av sesongen. Nå vil Wenger hente stortalentet nordover i London, og håper at Arsenals nære forhold til Charlton skal bidra til at han ender opp på Emirates, skriver Daily Star.

Liverpool er også interessert i Gomez, men har en annen forsvarsspiller høyere på ønskelisten. For Brendan Rodgers har fått med seg at Marc Bartra i øyeblikket er på billigsalg. Midtstopperen fikk bare 14 kamper for katalanerne forrige sesong, noe som gjør at utkjøpsklausulen hans sank ned til nærmere 100 millioner kroner. Men det gjelder bare frem til 1. juli. Da mer enn triples denne summen. Men Liverpool får nok kamp om 24-åringen. Bayern München, Inter, Borussia Dortmund, Manchester City og Tottenham skal også være interessert i ham, melder Daily Star.

Liverpool har også kastet seg inn i kampen om Charlie Austin. Ifølge The Northern Echo har de røde kontaktet Queens Park Rangers med tanke på å kjøpe den 25 år gamle spissen. Liverpool skal være villig til å bruke rundt 200 millioner kroner på å kle Austin opp i rødt. Men Chelsea, Newcastle, Southampton og Everton vil også ha landslagsspissen.

Det slår ikke ned som et lyn dersom Radamel Falcao ender opp i Chelsea i sommer. Men Monaco vil ikke leie ut spissen uten å få noe igjen. De klarer neppe å lure Chelsea for like mye penger som de klarte å få ut av Manchester United forrige sesong. Derfor har monegaskerne sett seg ut to unggutter de vil ha til fyrstedømmet neste sesong. Midtbanespillerne Mario Pasalic og Charly Musonda kan bli å se i Ligue 1 mens Falcao er i London, skriver The Telegraph.

Mohamed Salah var ingen stor suksess i Chelsea, men er fortsatt klubbens eiendom. Og han fikk vist litt av det som bor i ham på utlån til Fiorentina i vår. Nå vil Tottenham se om de kan få det beste ut av ham i Premier League også. Ifølge London Evening Standard så vil Spurs gjerne kjøpe ham fri fra Chelsea-kontrakten.

Tottenham er også i ferd med å sikre seg Burnley-backen Kieran Trippier. Daily Mail skriver at Spurs skal ha vunnet kampen om 24-åringen. Liverpool, Newcastle, West Ham, Southampton og Bournemouth skal alle ha ønsket seg høyrebacken.

Gerard Deulofeu skulle bli den neste store i Barcelona. Men 21-åringen har ikke tatt det siste steget, og nå kan det se ut til at det aldri blir noen Barca-karriere på ham. De to siste sesongene har han vært på lån til Everton og Sevilla, uten å ha overbevist enormt. Men han overbeviste nok på Goodison Park til at The Toffees nå vil hente kantspilleren permanent. Daily Star skriver at alt tyder på at Deulofeu havner i Everton for rundt 40 millioner kroner.

Southampton er enig med Malaga om en overgangssum for spissen Juanmi. Men 22-åringen er ikke helt sikker på at det er på sørkysten i England han ønsker å fortsette karrieren sin. The Telegraph skriver at han gjerne vil se hvilke andre tilbud han kan få før han bestemmer seg.

En annen spansk spiss som kan havne i Premier League er Joselu. 25-åringen overtok plassen til Moa i Hannover da nordmannen dro til Stuttgart. Nå kan han havne i Stoke, skriver Stoke Sentinel.