Chicago Blackhawks vant Stanley Cup

Slo Tampa Bay Lightning foran egne fans.

JUBELRUS: Chicago Blackhawks'  Corey Crawford (50) , Andrew Shaw (65) , Marian Hossa (81) og Jonathan Toews (19) feirer Stanley Cup-seieren etter 2-0 mot Tampa Bay Lightning. Foto: Jerry Lai-USA TODAY Sports

Chicago Blackhawks slo Tampa Bay Lightning 2-0 mandag og kunne for første gang på 77 år feire en Stanley Cup-triumf foran sine egne fans.

Sluttspillets store spiller Duncan Keith satte inn keeperreturen etter sitt eget skudd mot slutten av 2. periode, etter å ha fått en pasning fra Patrick Kane på en kjapp kontring.

Ben Bishop spilte lenge strålende i Lightning-målet, men etter 37.13 måtte han kapitulere.

Corey Crawford stengte Blackhawks-målet med 25 redninger, og gjestene fra Florida greide aldri å komme tilbake i kampen. Kane fastsatte resultatet fem minutter før slutt da Brad Richards fintet skudd og serverte ham en pasning han bare trengte å styre i tomt mål.

Det var første gang i løpet av de seks finalekampene at et av lagene hadde to måls ledelse.

Keith er første back siden 2007 som er kåret til MVP (mest verdifulle spiller) i sluttspillet. Han spilte over 31 minutter i snitt i sluttspillet og dominerte både defensivt og offensivt. Alle hans tre scoringer var vinnermål, og hans 21 målpoeng var best av alle backer.