– Jeg tror vi vinner. Fordi jeg er verdens beste

LeBron James er selvsikker før nattens kamp seks mot Golden State Warriors. Taper James' Cleveland Cavaliers er sesongen over.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I natt kl. 03.00 på Sportskanalen og tv2sumo.no
Kamp seks: Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors (Warriors leder 3-2)

Cleveland Cavaliers må vinne nattens kamp mot Golden State Warriors. Gjør de ikke det er sesongen over og Warriors NBA-mestere.

Fordelen for Cavaliers er at kampen spilles på deres hjemmebane i Cleveland. Og at de har LeBron James. 

Kan avgjøre i natt
Warriors leder altså 3-2 i best av syv serien og kan sørge for at klubben kan smykke seg med tittelen «NBA-mestere» for første gang på 40 år.

I en serie hvor de første fire kampene var svært jevne har Warriors nå vunnet de siste to ganske klart, men selv disse var jevnspilte før Warriors dro fra mot slutten.

Noe av årsaken til det er nok at Warriors rett og slett har mer energi. De bruker flere spillere og har stort sett sluppet unna skader i sluttspillet. Det samme kan ikke sies om Cavaliers som har mistet to av sine viktigste spillere. 

– Jeg må gjøre mer
Kevin Love skadet skulderen i første runde mot Boston Celtics, og Kyrie Irving fikk et brudd i kneskålen i den første finalekampen. Dermed har LeBron James båret et enormt lass på sin rygg.

For at Cavaliers skal ta sin første NBA-tittel noensinne må James fortsette sitt enorme spill. I tre av de fem finalekampene har «King James» scoret 40 eller flere poeng (James hadde også 39 i den andre kampen). Likevel mener Cavaliers superstjerne at han må gjøre mer.

– Vi må alle gjøre mer. Jeg må gjøre mer. Jeg rotet bort ballen et par ganger og jeg sovnet litt i forsvar i noen av deres angrep, sa James etter tapet i kamp fem. 

Har scoret 39 prosent av lagets poeng
At James skal gjøre mer virker nesten utrolig. 30-åringen har i finaleserien så langt scoret 39 prosent av lagets poeng.

I tillegg til å snitte på over 36 poeng har James dratt ned over 12 returer og assistert over 8 ganger i snitt i finaleserien. Men James mener altså han kan gjøre mer.

– Jeg tror ikke det er noe tak på hvor mye jeg kan gjøre. Jeg må gjøre mer. Og jeg har stor selvtillit. Jeg er verdens beste spiller, er meldingen fra «Kongen» før den viktige kampen i natt. 

Forventningene har steget
Da James meldte at han kom tilbake til klubben han forlot i 2010 ba han også fansen om tålmodighet. Målet er å vinne Cavaliers første NBA-tittel, men James ønsket ikke at fansen skulle forvente tittel allerede første sesongen.

Med laget i finalen er det ingen tvil om at de forventningene er der, men da må James og hans lagkamerater stoppe Stephen Curry. 

Curry-magi
Warriors' point guard har hatt en fantastisk sesong og ble kåret til NBAs mest verdifulle spiller i grunnserien.

I finalene har det gått litt tregere og mange har gitt Cavaliers-reserve Matthew Dellavadova mye av æren for det.

Men i mandagens seier viste Curry hvorfor han er Warriors superstjerne, og en av de aller mest populære spillerne i ligaen. Curry scoret 37 poeng, 17 i siste periode.

Og poengene kom på sedvanlig Curry-vis med utrolige trepoengere og blendene ballbehandling. 

Hvem henter trofeet «hjem» til Ohio?
LeBron James regnes som Clevelands store sønn. Født og oppvokst i Akron kun 30 minutter utenfor Cleveland har han alltid vært byens sportshåp.

Det litt morsomme er at Curry fort kan bli den første spilleren fra Akron som hever NBA-trofeet. Warriors-stjernen ble nemlig også født der da hans far, Del, spilte for nettopp Cleveland Cavaliers i 1988. 

– Ikke for å være respektløs mot LeBron James, men jeg håper jeg er den første fra Akron som vinner, har Curry sagt under finalene.

– Jeg vil ikke se de feire på vårt gulv
En ting er helt sikkert. Hvilken av stjernene som leverer i natt kan fort avgjøre om serien blir avsluttet i natt eller om Cavaliers tvinger frem en kamp syv.

Der James nok vet at laget er sjanseløs om han ikke er på sitt aller beste, har Curry en litt større luksus og kan lene seg mer på sine lagkamerater.

Spennende blir det likevel å se om James kan heve sitt spill enda høyere enn det som statistisk sett allerede har vært historisk bra. Sikkert er det også at James ikke ønsker å se motstanderne feire på hans egen hjemmebane.

– Selvfølgelig vil jeg ikke se de feire her hos oss. Jeg ønsker ikke å se de feire på sin hjemmebane heller jeg. Dette er NBA-finalene. Det er dette vi drømmer om som små barn. Nå gjelder det rett og slett bare å møte opp, var den klare meldingen til det som av de aller fleste blir regnet som verdens beste basketballspiller. 

Se dramaet i natt på Sportskanalen eller tv2sumo.no fra kl. 03.00