TRE HAR BLITT TIL FIRE: Sveriges prinsesse Madeleine, hennes ektemann Chris O'Neill og deres datter Leonore ankommer Prins Carl Philip og Sofias bryllup lørdag 13. juni. Foto: Scanpix.
TRE HAR BLITT TIL FIRE: Sveriges prinsesse Madeleine, hennes ektemann Chris O'Neill og deres datter Leonore ankommer Prins Carl Philip og Sofias bryllup lørdag 13. juni. Foto: Scanpix.

– Prinsen vil få et tradisjonelt navn 

TV 2s kongehusekspert tror svenskeprinsen vil få et navn som klinger godt på engelsk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill ble mandag ettermiddag foreldre for andre gang. Denne gangen til en liten prins.

De nybakte foreldrene ligger fremdeles på Danderyd sykehus, og ifølge legen og jordmoren som tok imot det lille barnet var fødselen vakker og naturlig.

– Både Madeleine og Chris felte gledestårer da barnet kom til verden, sier legen under pressekonferansen som ble sendt klokken 16.00 mandag.

Får møte lillebror

Allerede i dag får storesøster Leonore (1) møte sin lillebror, og øvrig familie skal få et glimt av barnet i dagene som kommer.

Kongehusekspert Kjell Arne Totland forteller om tradisjonene ved svenske kongeliges navn.

– Svenskene har for lengst begynt å spekulere i navn på den nyfødte prinsen. Tradisjonelt får svenske kongebarn tre- fire navn, hvorav ett eller to blir navn til daglig bruk, sier Kjell Arne til TV 2.

Oppkalt etter Onkel?

Den velskapte prinsen, som veier 3080 gram og er 49 centimeter lang er ventet å få et navn som er lett å uttale på engelsk.

– Tradisjonelle svenske prinsenavn er Gustaf, Oscar og Carl – samt gjerne Edmund og Bertil. Trolig vil den nyfødte prinsen få ett eller flere av disse i tillegg til et par andre, sier Totland.

– Madde og Chris er nok spesielt opptatt av å gi sin sønn et navn som er lett å uttale og som klinger godt også på engelsk. Jeg tror nok at et av guttens navn vil bli Paul etter Chris' avdøde pappa. Et navn den lille prinsens far jo faktisk også har som mellomnavn, sier Totland. 

Les mer på kongebloggen.

Det er ventet at et bilde av den lille prinsen vil vises for offentligheten allerede i kveld. Det ble sagt på pressekonferansen ved Danderys sykehus tidligere i ettermiddag.