LIKER ENGLAND: Lene Mykjåand og Elise Thorsnes håper begge at det er England som står på motsatt banehalvdel mandag om en uke. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
LIKER ENGLAND: Lene Mykjåand og Elise Thorsnes håper begge at det er England som står på motsatt banehalvdel mandag om en uke. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Derfor håper de på engelsk motstand i åttedelsfinalen

– Jeg har alltid vært veldig fan, sier Lene Mykjåland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

MONCTON (TV 2): Norge spiller mandag siste gruppespillkamp mot Elfenbenkysten som så langt står med to tap og en målforskjell på 2-13.

De norske jentene kan derfor gå med relativt lave skuldrer inn mot kampen, og det er ventet at Even Pellerud kommer til å gjøre store forandringer fra laget som møtte Tyskland i Ottawa.

Følg kampen mot Elfenbenskysten i vårt livesenter!

– Håper på England
Et langt større spenningsmomment er hvem Norge skal møte i åttedelsfinalen. For etter at Colombia slo Frankrike i gruppe F er det nemlig helt åpent om det blir Frankrike, England, Colombia eller Mexico som ender opp som gruppetoer og dermed står på motsatt banehalvdel i Ottawa mandag om en uke.

 Oppdater deg på VM-dramatikken her

Norges midtbaneelegant Lene Mykjåland har fått med seg dramatikken, og er ikke altfor imponert over det hun har sett.

– Etter det jeg har sett så langt så kan vi slå alle de lagene, og det er en god følelse. Før mesterskapet var Frankrike en stor favoritt, men jeg synes ikke de har overbevist veldig. I tillegg har England bare vært sånn passe, så jeg tror vi kan slå alle, sier hun.

– Hvilket lag vil du helst møte?

– Jeg har alltid vært veldig fan av England. Jeg synes det er ordentlig gøy å spille mot dem, så jeg håper på det, smiler sørlendingen.

Hun får støtte av lagvenninne Elise Thorsnes som tidligere i uken var på plass og så Englands oppgjør mot Mexico i VM-byen Moncton.

– Ut fra det jeg så i kampen så kan jeg si at jeg helst vil møte England. Så har jeg minst lyst til å møte Frakrike, sier hun.

– Alle er spennende motstandere
Landslagssjef Pellerud er ikke like åpen om hvem han håper på.

– Vi har registrert det som skjer i den gruppen, og alle er veldig spennende motstandere, og en utfordring som vi kommer til å omfavne, sier han.

– Hvem håper du mest på, da?

– Det vil jeg ikke si nå, men alle er spennende, sier han med et smil.

Hvem som blir Norges motstander avgjøres onsdag. Da møtes Frankrike og Mexico i den canadiske hovedstaden Ottawa, mens Colombia og England spilles i Montreal.

ROLIG: En avslappet Even Pellerud på landslagets trening søndag. Han får nok langt mer å tenke på i åttedelsfinalen om en uke.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
ROLIG: En avslappet Even Pellerud på landslagets trening søndag. Han får nok langt mer å tenke på i åttedelsfinalen om en uke. Foto: Berit Roald / NTB scanpix