TO UKER OVER STEMPLING: Mette Nygård Havre (40) med yoghurten som gikk ut 4. juni. Den ble smakt og erklært god som ny, uten noen meldinger om senvirkninger. Foto: Asle Bentzen/TV 2
TO UKER OVER STEMPLING: Mette Nygård Havre (40) med yoghurten som gikk ut 4. juni. Den ble smakt og erklært god som ny, uten noen meldinger om senvirkninger. Foto: Asle Bentzen/TV 2

Dette sparer du på å slutte å kaste mat

En familie som handler for 2000 kroner uken, kaster mat for 20.800 kroner hvert eneste år. Mette (40) bestemte seg for å si stopp - og gir deg noen tips til bedre matvett og sparing.

Norske forbrukere kaster hele 231.000 tonn mat i løpet av ett år. Det betyr at hver og en av oss kaster mer enn 46 kilo mat, mat som burde vært spist. Mette Nygård Havre fra Bergen var en av dem. Men ved nyttår gikk hun på krigsstien mot kasting av mat. - Vi merker det på mengden avfall. Det går veldig lite i matavfallet. Men for all del, vi går fortsatt på en smell, og feilberegner forbruket vi også, sier hun til TV